
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kreeften
Kreeft (voorgekookt) | 2 | |
Coquilles Coquille | 8 | |
Gevogeltebouillon Gevogeltebouillon | 1 l l | |
Gember Gember | 1 cm cm | |
Champignons Champignons | 100 g g | |
Wortelen
Wortel (met loof) | 8 | |
Bloemkolen Bloemkool | 4 roosjes roosje | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Eidooiers Eidooier | 4 | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWaterzooi van kreeft en sint-jakobsvruchten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de staart van de kreeft en snij hem in ringen. Kap en pel de scharen en haal er de elleboogjes uit.
- Schil de jonge wortelen en gaar ze in een steamer. Doe er na 10 minuten de bloemkool bij en laat nog 8 minuten gaar stomen.
- Breng de gevogeltebouillon zachtjes aan de kook en warm er de kreeft even in op.
- Klop de eidooiers goed los met de room. Schik de kreeft en de groenten in de borden.
- Bind de bouillon heel lichtjes met een puntje roux of maïzena. Breng even terug aan de kook en klop er dan - van het vuur af - de eidooiermengeling door.
- Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de Sint-Jakobsvruchten bakt. Bak de Sint-Jakobsvruchten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer regelmatig om en zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn.
- Breng de soep verder op smaak met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Giet hem -zeer warm- over de kreeft, de Sint-Jakobsvruchten en de groenten en serveer.