Waterzooi van kreeft en sint-jakobsvruchten

Waterzooi van kreeft en sint-jakobsvruchten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Pel de staart van de kreeft en snij hem in ringen. Kap en pel de scharen en haal er de elleboogjes uit.

  2. Schil de jonge wortelen en gaar ze in een steamer. Doe er na 10 minuten de bloemkool bij en laat nog 8 minuten gaar stomen.

  3. Breng de gevogeltebouillon zachtjes aan de kook en warm er de kreeft even in op.

  4. Klop de eidooiers goed los met de room. Schik de kreeft en de groenten in de borden.

  5. Bind de bouillon heel lichtjes met een puntje roux of maïzena. Breng even terug aan de kook en klop er dan - van het vuur af - de eidooiermengeling door.

  6. Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de Sint-Jakobsvruchten bakt. Bak de Sint-Jakobsvruchten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer regelmatig om en zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn.

  7. Breng de soep verder op smaak met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Giet hem -zeer warm- over de kreeft, de Sint-Jakobsvruchten en de groenten en serveer.