De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Waterzooi van kreeft en sint-jakobsvruchten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kreeften Kreeft
(voorgekookt)
2
Coquilles Coquille8
Gevogeltebouillon Gevogeltebouillon1 l l
Gember Gember1 cm cm
Champignons Champignons100 g g
Wortelen Wortel
(met loof)
8
Bloemkolen Bloemkool4 roosjes roosje
Kookroom Kookroom100 ml ml
Eidooiers Eidooier4
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout

Waterzooi van kreeft en sint-jakobsvruchten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(20)

Bereiding

  1. Pel de staart van de kreeft en snij hem in ringen. Kap en pel de scharen en haal er de elleboogjes uit.
  2. Schil de jonge wortelen en gaar ze in een steamer. Doe er na 10 minuten de bloemkool bij en laat nog 8 minuten gaar stomen.
  3. Breng de gevogeltebouillon zachtjes aan de kook en warm er de kreeft even in op.
  4. Klop de eidooiers goed los met de room. Schik de kreeft en de groenten in de borden.
  5. Bind de bouillon heel lichtjes met een puntje roux of maïzena. Breng even terug aan de kook en klop er dan - van het vuur af - de eidooiermengeling door.
  6. Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de Sint-Jakobsvruchten bakt. Bak de Sint-Jakobsvruchten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer regelmatig om en zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn.
  7. Breng de soep verder op smaak met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Giet hem -zeer warm- over de kreeft, de Sint-Jakobsvruchten en de groenten en serveer.