De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wentelteefjes met vanille, banaan met honing en bosbessencoulis

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Lionel Rigolet staat sinds 2006 aan het hoofd van het Brusselse restaurant Comme chez Soi. Wil jij ook koken als een echte chef? Met ons Masterpro by Lionel Rigolet-gamma til je je gerechten naar een hoger niveau!

Ingrediënten

Brioche

Tarwebloem Tarwebloem280 g g
Suiker Suiker
(griesmeel)
30 g g
Zout Zout6 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist12 g g
Eieren Ei186 g g
Boter Boter
(in blokjes gesneden )
225 g g

Beslag (voor wentelteefjes)

Volle melk Volle melk140 ml ml
Eieren Ei
(dooiers)
90 g g
Bruine suiker Bruine suiker50 g g
Kookroom Kookroom
(25% vet)
400 ml ml
Vanillestokjes Vanillestokje
(in de lengte gehalveerd)

Bosbessencoulis

Blauwe bessen Blauwe bes150 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing25 ml ml

Banaan met honing

Bananen Banaan16 schijfjes schijfje
Boter Boter
Vloeibare honing Vloeibare honing

Toppings (om af te werken)

Blauwe bessen Blauwe bes
Pindanoten Pindanoten
(geroosterde)
Boter Boter
Suiker Suiker
Bruine suiker Bruine suiker

Wentelteefjes met vanille, banaan met honing en bosbessencoulis

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:25 u.
(14)

Bereiding

Brioche:

1. Meng in een kom de bloem, gist, suiker en de helft van de koude eieren. Kneed goed en voeg dan geleidelijk aan de rest van de eieren toe. Voeg daarna de boter toe en meng goed. Wanneer je 3/4 van de boter hebt verwerkt, voeg het zout toe en ga verder met de boter en het met het kneden.

2. Maak van het deeg een bal en laat 1 uur rijzen onder een doek. Klop er daarna de lucht uit door met je hand op de deegbal te tikken. Plaats daarna de deegbal in een luchtdichte doos met een doek over. Laat een nacht in de koelkast staan.

3. Haal de dag nadien het deeg uit de koelkast en plaats in een cakevorm. Laat 2 uur rijzen onder een doek. Smeer daarna in met een mengsel van 1/2 eigeel en 1/2 room. Bak 10 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak 20 min. Haal daarna de cake uit de vorm en laat afkoelen.

Wentelteefjes:

1. Beslag: giet de volle melk in een steelpan, breng aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de bruine suiker en de eidooiers toe en meng goed. Werk daarna af met de room en houd het mengsel koel.

2. Snijd de brioche in plakjes van 2 cm en laat ze minstens 1 uur weken in het beslag. Draai ze na een halfuur om.

3. Smelt een beetje bruine suiker tot karamel in een pan. Leg de uitgelekte briocheschijfjes op de pan, draai ze om en voeg een beetje boter toe. Laat lichtjes kleuren, draai ze opnieuw om en kleur ook aan de andere kant. Haal ze uit de pan.

Banaan met honing:

Smelt een beetje boter in een pan. Als de boter bijna bruin is, plaats dan de stukjes banaan in de pan. Bak lichtjes aan en voeg een beetje honing toe. Laat karamelliseren.

Leg de wentelteefjes in het midden van het bord. Werk af met de plakjes banaan, halve pinda’s en bosbessen. Giet daarna een beetje bosbessencoulis in een hoekje van het bord.