Wentelteefjes van volkorentoast met platte kaas en fruit

Wentelteefjes van volkorentoast met platte kaas en fruit
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Doe de vanillesuiker bij de platte kaas. Was, schil en snijd het fruit in stukjes. Hak de pecannoten grof.

  2. Klop het ei samen met de melk los in een diep bord.

  3. Neem 2 sneden volkorentoast. Steek eventueel een cirkel uit de toasts met een dresseerring of kies een vorm naar keuze. Dompel de toast in het eimengsel.

  4. Smelt de margarine in de pan. Bak de toasts aan beide kanten goudbruin.

  5. Serveer de wentelteefjes met een toef platte kaas, fruit, gehakte pecannoten en rozijnen.

  6. Voedingswaardes per portie:

    Energie: 373 kcal

    Eiwitten: 14,7 g

    Vetten: 14,4 g

    Koolhydraten: 46,2 g

    Recept ontwikkeld door Iris Hollevoet, student voedings- en dieetkunde,

    in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.