De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wentelteefjes van volkorentoast met platte kaas en fruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Toastjes Toastjes2 sneetjes sneetje
Vanillesuiker Vanillesuiker4 g g
Magere platte kaas Magere platte kaas50 g g
seizoensfruit seizoensfruit50 g g
Pecannoten Pecannoten6 g g
Eieren Ei1
Halfvolle melk Halfvolle melk250 ml ml
Margarine Margarine5 g g
Rozijnen Rozijnen10 g g

Wentelteefjes van volkorentoast met platte kaas en fruit

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Doe de vanillesuiker bij de platte kaas. Was, schil en snijd het fruit in stukjes. Hak de pecannoten grof.
  2. Klop het ei samen met de melk los in een diep bord.
  3. Neem 2 sneden volkorentoast. Steek eventueel een cirkel uit de toasts met een dresseerring of kies een vorm naar keuze. Dompel de toast in het eimengsel.
  4. Smelt de margarine in de pan. Bak de toasts aan beide kanten goudbruin.
  5. Serveer de wentelteefjes met een toef platte kaas, fruit, gehakte pecannoten en rozijnen.

Voedingswaardes per portie:

Energie: 373 kcal

Eiwitten: 14,7 g

Vetten: 14,4 g

Koolhydraten: 46,2 g

Recept ontwikkeld door Iris Hollevoet, student voedings- en dieetkunde,

in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.