
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de rijst-spekvulling:
Zout Zout | ||
Uien Ui | 200 g g | |
Selder
Selder (groene) | 150 g g | |
Appels Appel | 1 | |
Gedroogde vruchten
Gedroogd fruit (abrikozen en rozijnen) | 250 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 500 ml ml | |
Rijst Rijst | 200 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 150 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 3 el el | |
Peper Peper |
Voor de sjalot-notenvulling:
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 400 g g | |
Sinaasappels
Sinaasappel (sap en geraspte schil) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 3 el el | |
Tijm
Tijm (verse blaadjes) | 2 el el | |
Walnoten Walnoten | 50 g g | |
Hazelnoten Hazelnoot | 50 g g | |
Broden
Brood (wit verkruimeld ) | 150 g g | |
Bruine suiker Bruine suiker | 1 el el | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Boter Boter | ||
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Voor de champignon-gehaktvulling:
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 800 g g | |
Champignons Champignons | 250 g g | |
Whisky Whisky | 2 dl dl | |
Paneermeel Paneermeel | 120 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Peterselie Peterselie | 1 el el | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 30 g g | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWild vullingen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Sjalot-notenvulling lekker bij hindegebraad
- Fruit de sjalotjes in boter glazig. Voeg de suiker en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
- Hak de noten grof en doe ze samen met de peterselie, tijm, broodkruimels en sinaasappelschil in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg het geklopte ei toe en roer goed door.
Champignon-gehaktvullinglekker bij parelhoen of kwartels
- Hak de peterselie fijn. Snij de champignons klein en bak ze in wat boter tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
- Meng het gehakt met de whisky, eieren, pijnboompitten, peterselie en het paneermeel. Voeg de champignons toe en kruid goed met peper en zout.
Rijst-spekvullinglekker bij parelhoen of fazant
- Snipper de uien fijn. Snij de selder fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de gedroogde vruchten fijn.
- Kook de rijst in de kippenbouillon gaar. Voeg na 10 minuten de gedroogde vruchten en appelblokjes toe en laat nog 10 minuten verder koken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin. Schep het spek uit de pan en voeg de uien en de selder toe. Blus met 1 eetlepel water en bak de groenten zacht.
- Giet de rijst af en meng er het spek en het uimengsel onder. Breng op smaak met oregano, peper en zout.