De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wild vullingen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de rijst-spekvulling:

Zout Zout
Uien Ui200 g g
Selder Selder
(groene)
150 g g
Appels Appel1
Gedroogde vruchten Gedroogd fruit
(abrikozen en rozijnen)
250 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon500 ml ml
Rijst Rijst200 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
150 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano3 el el
Peper Peper

Voor de sjalot-notenvulling:

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
400 g g
Sinaasappels Sinaasappel
(sap en geraspte schil)
1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
3 el el
Tijm Tijm
(verse blaadjes)
2 el el
Walnoten Walnoten50 g g
Hazelnoten Hazelnoot50 g g
Broden Brood
(wit verkruimeld )
150 g g
Bruine suiker Bruine suiker1 el el
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Boter Boter
Zout Zout
Peper Peper

Voor de champignon-gehaktvulling:

Gemengd gehakt Gemengd gehakt800 g g
Champignons Champignons250 g g
Whisky Whisky2 dl dl
Paneermeel Paneermeel120 g g
Eieren Ei2
Peterselie Peterselie1 el el
Pijnboompitten Pijnboompitten30 g g
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Wild vullingen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(3)

Bereiding

Sjalot-notenvulling lekker bij hindegebraad

  1. Fruit de sjalotjes in boter glazig. Voeg de suiker en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
  2. Hak de noten grof en doe ze samen met de peterselie, tijm, broodkruimels en sinaasappelschil in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg het geklopte ei toe en roer goed door.

Champignon-gehaktvullinglekker bij parelhoen of kwartels

  1. Hak de peterselie fijn. Snij de champignons klein en bak ze in wat boter tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
  2. Meng het gehakt met de whisky, eieren, pijnboompitten, peterselie en het paneermeel. Voeg de champignons toe en kruid goed met peper en zout.

Rijst-spekvullinglekker bij parelhoen of fazant

  1. Snipper de uien fijn. Snij de selder fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de gedroogde vruchten fijn.
  2. Kook de rijst in de kippenbouillon gaar. Voeg na 10 minuten de gedroogde vruchten en appelblokjes toe en laat nog 10 minuten verder koken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin. Schep het spek uit de pan en voeg de uien en de selder toe. Blus met 1 eetlepel water en bak de groenten zacht.
  3. Giet de rijst af en meng er het spek en het uimengsel onder. Breng op smaak met oregano, peper en zout.