Wilde bijgerechten

Wilde bijgerechten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:30 u

Voorbereiding

    Compote van clementine en cayenne (15 minuten)

  1. Rasp de schil van 3 clementines.

  2. Doe het vruchtvlees van de overige clementines (knijp het sap eerst uit in de pot) samen met de geraspte schil, de suiker en de cayennepeper in een kookpot.

  3. Laat 5 minuten koken en afkoelen.

  4. Frietjes van pastinaak, pompoen en zoete aardappel (25 minuten)

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Schil en snij de groenten in fijne reepjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en leg er de takjes tijm bij. Zet de frietjes in de oven.

  7. Hussel de groenten regelmatig en check of ze gaar zijn.

  8. Sausje van sinaasappel en cognac (30 minuten)

  9. Rasp de schil van 3 sinaasappels en pers vervolgens 2 sinaasappels.

  10. Snij partjes van 1 sinaasappel en zet opzij. Doe sinaasappelsap, geraspte schil, cognac, peper en suiker in een kookpot en laat 10 minuten zachtjes inkoken.

  11. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  12. Versier met de partjes sinaasappel.

  13. Rijst met nootjes en gedroogd fruit (20 minuten)

  14. Kook de rijst in gezouten water: voeg 1 kop rijst toe aan 1,5 kop water.

  15. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes koken tot het water is opgelost.

  16. Meng de noten en rozijnen onder de rijst.