De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wintersalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spruitjes Spruitjes
(gehalveerd)
500 g g
Tijm Tijm3 takjes takje
Butternutpompoenen Butternutpompoen
(in blokjes)
400 g g
Pecannoten Pecannoten80 g g
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen80 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing3 el el
Bladspinazie Bladspinazie
(in reepjes)
100 g g
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Peper Peper
Zout Zout

Wintersalade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hussel de gehalveerde spruitjes met enkele eetlepels olijfolie en de tijm en kruid met peper en zout. Leg ze aan één kant van een ovenschaal.
  3. Hussel de pompoenblokjes met enkele eetlepels olijfolie en de honing en kruid met peper en zout. Leg ze aan de andere kant van de ovenschaal en zet de groenten 20 tot 25 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
  4. Meng de spinazie, pecannoten en de veenbessen onder de geroosterde groenten.
  5. Voorzie een kommetje salade per persoon.

TIP: Ook lekker met verbrokkelde geitenkaas.