De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wintersalade met geroosterde spruitjes, ontbijtspek en feta_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Couscous Couscous250 g g
Spruitjes Spruitjes400 g g
Rode uien Rode ui
(in partjes)
2
Wortelen Wortel
(geschild & in schuine reepjes)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
120 g g
Pecannoten Pecannoten
(grof gehakt)
40 g g
Feta Feta100 g g
Tijm Tijm3 takjes takje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Wintersalade met geroosterde spruitjes, ontbijtspek en feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(47)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de spruiten, de wortelen en de ui over een bakplaat. Plet de teentjes knoflook en leg ze, samen met de takjes tijm, tussen de groenten. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de oven. Hussel regelmatig om.
  2. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Meng er de peterselie en de pecannoten onder. Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
  3. Verdeel de couscous, de spinazie en geroosterde groenten over borden. Werk af met het spek en de verkruimelde feta. Druppel er nog wat olijfolie over.