De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Winterse soep met balletjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Broccoli's Broccoli
(in roosjes)
1
Boter Boter
Uien Ui
(grof gesneden)
1
Wortelen Wortel
(in blokjes)
200 g g
Aardappelen Aardappel
(in blokjes)
2
Preistengels Preistengel
(in ringen)
2
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Runderbouillon Runderbouillon5 blokjes blokje
Water Water2 l l
Varkensgehakt Varkensgehakt
(boerengehakt)
500 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el

Winterse soep met balletjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(20)

Bereiding

  1. Verwarm een klont boter in een diepe pan en fruit de ui glazig. Doe er de wortel, aardappel, prei en broccoliroosjes bij en laat even meestoven. Roer er de cayennepeper en tijm door en voeg de tomatenblokjes toe.
  2. Verkruimel er de bouillonblokjes boven en giet er het water bij. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op laag vuur garen.
  3. Kruid het gehakt met peper en zout en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 10 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie.

TIP: Lekker met knapperig stokbrood.