
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Broccoli's
Broccoli (in roosjes) | 1 | |
Boter Boter | ||
Uien
Ui (grof gesneden) | 1 | |
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 200 g g | |
Aardappelen
Aardappel (in blokjes) | 2 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 2 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 400 g g | |
Runderbouillon Runderbouillon | 5 blokjes blokje | |
Water Water | 2 l l | |
Varkensgehakt
Varkensgehakt (boerengehakt) | 500 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWinterse soep met balletjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm een klont boter in een diepe pan en fruit de ui glazig. Doe er de wortel, aardappel, prei en broccoliroosjes bij en laat even meestoven. Roer er de cayennepeper en tijm door en voeg de tomatenblokjes toe.
- Verkruimel er de bouillonblokjes boven en giet er het water bij. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op laag vuur garen.
- Kruid het gehakt met peper en zout en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 10 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie.
TIP: Lekker met knapperig stokbrood.