De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Winterse waterzooi met parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Wortelen Wortel
(in schijfjes)
1
Spruitjes Spruitjes
(gehalveerd)
250 g g
Uien Ui2
Champignons Champignons200 g g
Preistengels Preistengel
(in ringen (bewaar het groen))
2
Krielaardappelen Krielaardappel
(in partjes)
250 g g
Kookroom Kookroom
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Tijm Tijm takjes takje
Tarwebloem Tarwebloem40 g g
Boter Boter40 g g
Peper Peper
Zout Zout

Winterse waterzooi met parelhoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(7)

Bereiding

  1. Snipper 1 ui en pel de andere. Leg de parelhoen samen met de ui en het groen van de prei in een grote pot. Schenk er water bij tot alles onder staat. Kruid met een blokje bouillon, peper, zout en tijm en laat 1,5 uur koken. Haal de parelhoen uit het kookvocht en haal het vocht door een zeef. Pluk het vlees van de parelhoen.
  2. Stoof de fijngesneden groenten aan in wat boter. Voeg het parelhoenvlees toe en giet er de bouillon bij. Voeg ook de aardappelen toe en laat pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Kneed de boter met de bloem tot een koude roux. Voeg de roux beetje per beetje bij de waterzooi en roer om tot alles indikt. Voeg er de room bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi de waterzooi net voor het serveren met de fijngehakte peterselie.