
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 8 | ||
Gerookte zalm Gerookte zalm | 8 sneetjes sneetje | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | ||
Water Water | 0,5 l l | ||
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 15 cl cl | ||
Kookroom Kookroom | 2,5 dl dl | ||
Sausbinder Sausbinder | 1 el el | ||
Roomkaas Roomkaas | 200 g g | ||
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 150 g g | ||
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWitloofrolletjes met zalm
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bittere kern van het witloof weg.
- Kook de stronkjes samen met de bouillon beetgaar. Laat uitlekken.
- Los de sausbinder op in enkele eetlepels van het kookvocht. Warm de wijn met de room op. Roer er de roomkaas en het maïszetmeelmengsel onder en laat even indikken. Kruid met peper en zout.
- Rol elk witloofrolletje in een plakje zalm en schik in een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven. Bestrooi met de peterselie en serveer.
TIP: Lekker met aardappelpuree of kroketten.