De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witloofrolletjes met zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof8
Gerookte zalm Gerookte zalm8 sneetjes sneetje
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Water Water0,5 l l
Witte wijn Witte wijn
(droge)
15 cl cl
Kookroom Kookroom2,5 dl dl
Sausbinder Sausbinder1 el el
Roomkaas Roomkaas200 g g
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze150 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Witloofrolletjes met zalm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(92)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bittere kern van het witloof weg.
  2. Kook de stronkjes samen met de bouillon beetgaar. Laat uitlekken.
  3. Los de sausbinder op in enkele eetlepels van het kookvocht. Warm de wijn met de room op. Roer er de roomkaas en het maïszetmeelmengsel onder en laat even indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Rol elk witloofrolletje in een plakje zalm en schik in een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven. Bestrooi met de peterselie en serveer.

TIP: Lekker met aardappelpuree of kroketten.