De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witloofsoep in eetbaar soepkommetje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof500 g g
Grijze garnalen Grijze garnalen50 g g
Preistengels Preistengel0,5
Aardappelen Aardappel
(bloemige)
1
Uien Ui
(kleine)
1
Kippenbouillon Kippenbouillon1 l l
Kookroom Kookroom100 ml ml
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Pistolets Pistolet
(witte)
4
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Witloofsoep in eetbaar soepkommetje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Snijd het witloof in stukken en verwijder de harde kern. Snijd de ui, de prei en de aardappel in stukjes.
  2. Stoof de ui, de prei en de aardappel in wat boter. Voeg het witloof toe en roerbak even mee. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de soep glad en roer er de room onder. Zet het vuur uit. 4. Snijd de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Giet er de soep in en werk af met de bieslook en de garnalen. Serveer meteen.