
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte asperges Witte asperge | 1 | |
Aardappelen Aardappel | 500 g g | |
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 180 g g | |
Eidooiers
Eidooier (op kamertemperatuur) | 3 | |
Witte wijn
Witte wijn (op kamertemperatuur) | 2 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 tl tl | |
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 4 | |
Grijze garnalen Grijze garnalen | 120 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWitte asperges met kabeljauw en hollandaisesaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de aardappelen en asperges. Snij het harde onderste stuk van de asperges weg. Snij de aardappelen in vier en leg ze in het kookinzetstuk. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze in het lage stoominzetstuk. Kruid de asperges met zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk. Doe 800 ml water in de mixkom, hang het kookinzetstuk met de aardappelen in de mixkom en plaats het diepe stoominzetstuk met de asperges erop. Leg er het deksel op en stoom 15 minuten/steamer. Zet er na 6 minuten het lage stoominzetstuk met de vis op en stoom verder. Hou daarna de aardappelen, vis en asperges warm.
- Smelt voor de saus de boter in de mixkom 6 minuten/70°C/stand 2. Giet in een schaaltjes en laat de mixkom wat afkoelen. Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Doe de eidooiers en de wijn in de mixkom en klop 6 minuten/80°C/stand 3. Giet er de ietwat afgekoelde boter na 3 minuten beetje bij beetje bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Verdeel de asperges, kabeljauw en aardappelen over de borden. Giet er wat van de saus over en werk af met de garnalen en een takje peterselie.