De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witte asperges met kabeljauw en hollandaisesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte asperges Witte asperge1
Aardappelen Aardappel500 g g
Peterselie Peterselie takjes takje
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
180 g g
Eidooiers Eidooier
(op kamertemperatuur)
3
Witte wijn Witte wijn
(op kamertemperatuur)
2 el el
Citroensap Citroensap1 tl tl
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet4
Grijze garnalen Grijze garnalen120 g g
Peper Peper
Zout Zout

Witte asperges met kabeljauw en hollandaisesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(15)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en asperges. Snij het harde onderste stuk van de asperges weg. Snij de aardappelen in vier en leg ze in het kookinzetstuk. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze in het lage stoominzetstuk. Kruid de asperges met zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk. Doe 800 ml water in de mixkom, hang het kookinzetstuk met de aardappelen in de mixkom en plaats het diepe stoominzetstuk met de asperges erop. Leg er het deksel op en stoom 15 minuten/steamer. Zet er na 6 minuten het lage stoominzetstuk met de vis op en stoom verder. Hou daarna de aardappelen, vis en asperges warm.
  2. Smelt voor de saus de boter in de mixkom 6 minuten/70°C/stand 2. Giet in een schaaltjes en laat de mixkom wat afkoelen. Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Doe de eidooiers en de wijn in de mixkom en klop 6 minuten/80°C/stand 3. Giet er de ietwat afgekoelde boter na 3 minuten beetje bij beetje bij. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  3. Verdeel de asperges, kabeljauw en aardappelen over de borden. Giet er wat van de saus over en werk af met de garnalen en een takje peterselie.