De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witte no bake chocoladetaart_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Botergaletten Botergalet12
Boter Boter
(gesmolten)
40 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)200 ml ml
Witte chocolade Witte chocolade
(+ 100g om af te werken)
400 g g
Limoenen Limoen
(sap)
2
Blaadjes gelatine Blaadje gelatine4
Vanillesuiker Vanillesuiker2 tl tl
Mascarpone Mascarpone250 g g
Zure room Zure room150 g g
Tijm Tijm
(enkele takjes)
Nougat Nougat
(met veenbessen)

Witte no bake chocoladetaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(9)

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes in een blender. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  2. Verwarm enkele lepels van de roomen los er al roerend de chocolade in op. Roer er de helft van het limoensap onder. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de mascarpone samen met de zure room los. Verwarm het resterende limoensap en los er de gelatine in op. Roer, samen met het chocolademengsel, onder het mascarponemengsel. Roer goed door.
  3. Klop de rest van de room met de vanillesuiker stijf en schep onder het mascarpone-chocolademengsel. Giet alles over de koekjesbodem en laat twee uur opstijven in de koelkast.
  4. Rol balletjes van de nougat, van verschillende grootte. Rasp de extra chocolade heel fijn en rol er de balletjes door. Bestrooi de taart tot slot met extra geraspte chocolade en werk af met de tijm.