
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Botergaletten Botergalet | 12 | |
Boter
Boter (gesmolten) | 40 g g | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 200 ml ml | |
Witte chocolade
Witte chocolade (+ 100g om af te werken) | 400 g g | |
Limoenen
Limoen (sap) | 2 | |
Gelatine Gelatine | 4 | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 2 tl tl | |
Mascarpone Mascarpone | 250 g g | |
Zure room Zure room | 150 g g | |
Tijm
Tijm (enkele takjes) | ||
Nougat
Nougat (met veenbessen) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWitte no bake chocoladetaart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verkruimel de koekjes in een blender. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
- Verwarm enkele lepels van de roomen los er al roerend de chocolade in op. Roer er de helft van het limoensap onder. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de mascarpone samen met de zure room los. Verwarm het resterende limoensap en los er de gelatine in op. Roer, samen met het chocolademengsel, onder het mascarponemengsel. Roer goed door.
- Klop de rest van de room met de vanillesuiker stijf en schep onder het mascarpone-chocolademengsel. Giet alles over de koekjesbodem en laat twee uur opstijven in de koelkast.
- Rol balletjes van de nougat, van verschillende grootte. Rasp de extra chocolade heel fijn en rol er de balletjes door. Bestrooi de taart tot slot met extra geraspte chocolade en werk af met de tijm.