
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eiwitten Eiwit | 3 | ||
Suiker Suiker | 270 g g | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 500 ml ml | ||
Yoghurt Yoghurt | 400 ml ml | ||
Honing Honing | |||
Fruitjenever Fruitjenever | 4 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWitte semifreddo met meringue
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Mix de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg 2/3de van de suiker toe en blijf mixen tot deze niet meer korrelig aanvoelt en het schuim in pieken blijft rechtstaan.
- Warm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep 4 meringues met een lepel op de bakplaat. Zet 2 uur in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de meringues nog 1 uur in de oven drogen.
- Klop ondertussen de room stijf met de resterende suiker. Spatel er de yoghurt en de jenever door. Verkruimel 3 meringues en roer de kruimels door het slagroommengsel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het slagroommengsel voorzichtig in. Verkruimel de overgebleven meringue en strooi bovenop de semifreddo.
- Zet de vorm 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo daarna uit de vriezer, bedruppel voor het serveren met wat honing en strooi er nog wat verkruimelde meringue over.