De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Witte semifreddo met meringue_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eiwitten Eiwit3
Suiker Suiker270 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)500 ml ml
Yoghurt Yoghurt400 ml ml
Honing Honing
Fruitjenever Fruitjenever4 el el

Witte semifreddo met meringue

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(10)

Bereiding

  1. Mix de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg 2/3de van de suiker toe en blijf mixen tot deze niet meer korrelig aanvoelt en het schuim in pieken blijft rechtstaan.
  2. Warm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep 4 meringues met een lepel op de bakplaat. Zet 2 uur in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de meringues nog 1 uur in de oven drogen.
  3. Klop ondertussen de room stijf met de resterende suiker. Spatel er de yoghurt en de jenever door. Verkruimel 3 meringues en roer de kruimels door het slagroommengsel.
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het slagroommengsel voorzichtig in. Verkruimel de overgebleven meringue en strooi bovenop de semifreddo.
  5. Zet de vorm 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo daarna uit de vriezer, bedruppel voor het serveren met wat honing en strooi er nog wat verkruimelde meringue over.