De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wok met varkensvlees, broccoli en kokossausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Basmatirijst Basmatirijst300 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
2
Gember Gember
(geschild en geraspt )
5 cm cm
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Chilipepers Chilipeper
(fijngehakt)
1
Minutensteaks Minutensteak
(in repen gesneden)
600 g g
Broccoli's Broccoli
(in kleine roosjes verdeeld )
1
Kokosmelk Kokosmelk425 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon0,5 blokjes blokje
Water Water250 ml ml
Currypoeder Currypoeder3 el el
Peper Peper
Zout Zout
Cashewnoten Cashewnoten50 g g
Koriander Koriander15 g g

Wok met varkensvlees, broccoli en kokossausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(56)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit wat olie in een wok of in een pan op een hoog vuur en roerbak de knoflook, de gember, de lente-ui en het rood pepertje 2 minuten.
  3. Voeg het vlees toe aan de pan en roerbak 3 minuten verder alvorens de broccoli toe te voegen. Roerbak 3 minuten en blus met de kokosmelk en bouillon.
  4. Draai het vuur lager en voeg de currypoeder toe. Laat 15 minuten, of tot de broccoliroosjes beetgaar zijn, pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak in een droge pan, op een laag vuur, de cashewnoten lichtbruin. Let op, blijf bij de pan, want de noten verbranden snel.
  6. Giet het kookvocht van de rijst af en serveer samen met de curry. Werk af met de cashewnoten en de koriander.