
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Basmatirijst Basmatirijst | 300 g g | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | ||
Gember
Gember (geschild en geraspt ) | 5 cm cm | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (fijngesneden) | 1 bosjes bosje | ||
Chilipepers
Chilipeper (fijngehakt) | 1 | ||
Minutensteaks
Minutensteak (in repen gesneden) | 600 g g | ||
Broccoli's
Broccoli (in kleine roosjes verdeeld ) | 1 | ||
Kokosmelk Kokosmelk | 425 ml ml | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 0,5 blokjes blokje | ||
Water Water | 250 ml ml | ||
Currypoeder Currypoeder | 3 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Cashewnoten Cashewnoten | 50 g g | ||
Koriander Koriander | 15 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWok met varkensvlees, broccoli en kokossausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit wat olie in een wok of in een pan op een hoog vuur en roerbak de knoflook, de gember, de lente-ui en het rood pepertje 2 minuten.
- Voeg het vlees toe aan de pan en roerbak 3 minuten verder alvorens de broccoli toe te voegen. Roerbak 3 minuten en blus met de kokosmelk en bouillon.
- Draai het vuur lager en voeg de currypoeder toe. Laat 15 minuten, of tot de broccoliroosjes beetgaar zijn, pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Bak in een droge pan, op een laag vuur, de cashewnoten lichtbruin. Let op, blijf bij de pan, want de noten verbranden snel.
- Giet het kookvocht van de rijst af en serveer samen met de curry. Werk af met de cashewnoten en de koriander.