Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen Wortel | 300 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Kikkererwten Kikkererwten | 150 g g | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 tl tl | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Pitabroodjes Pitabroodje | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWortelhummus met gegrilde pitabroodjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Hussel ze met een scheutje olijfolieen kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.Laat daarna wat afkoelen.
- Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie en gril ze langs beide kanten 2 minuten in een grillpan.Doe de wortelen, samen met de look, kikkererwten, citroensap, tijm en oregano in een blender. Kruid met peper en zouten mix glad. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog is.
- Schep de hummus in een kom, druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de bieslook en lente-ui. Snij de pitabroodjesin reepjes en serveer bij de hummus.