De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wortelhummus met gegrilde pitabroodjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel300 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kikkererwten Kikkererwten150 g g
Citroensap Citroensap1 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 tl tl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Pitabroodjes Pitabroodje4
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Wortelhummus met gegrilde pitabroodjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(20)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Hussel ze met een scheutje olijfolieen kruid met peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.Laat daarna wat afkoelen.
  2. Bestrijk de pitabroodjes met wat olijfolie en gril ze langs beide kanten 2 minuten in een grillpan.Doe de wortelen, samen met de look, kikkererwten, citroensap, tijm en oregano in een blender. Kruid met peper en zouten mix glad. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te droog is.
  3. Schep de hummus in een kom, druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de bieslook en lente-ui. Snij de pitabroodjesin reepjes en serveer bij de hummus.