De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Worteltjesvelouté met yakitori

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel350 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Gember Gember
(geraspt)
2 cm cm
Kippenbouillon Kippenbouillon600 ml ml
yakitori yakitori4
Mascarpone Mascarpone80 g g
Sinaasappelsap Sinaasappelsap
Basilicum Basilicum
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Worteltjesvelouté met yakitori

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(103)

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukjes. Bak de sjalotten met de gember in olie glazig. Voeg de stukjes wortel toe en kruid met peper en zout. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
  2. Bak de yakitori in olie goudbruin en gaar. Mix de soep samen met de mascarpone glad. Breng op smaak met het sinaasappelsap, peper en zout.
  3. Giet de soep in glaasjes en werk af met het basilicum. Serveer bij elk glaasje een yakitori-spiesje.