Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gelatine Gelatine | 6 | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 150 ml ml | |
Suiker Suiker | 3 el el | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 300 g g | |
Aardbeien Aardbei | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listYoghurt-ontbijttoetje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker. Schep daar voorzichtig de Griekse yoghurt door.
- Pureer de aardbeien en doe ze in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker. Verwarm de aardbeien kort en knijp intussen de blaadjes gelatine uit. Voeg deze één voor één toe aan de aardbeiensaus, tot ze opgelost zijn. Laat de saus afkoelen en schep voorzichtig door de slagroom en de Griekse yoghurt.
- Verdeel het mengsel over puddingvormpjes of glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer naar smaak met slagroom en verse aardbeien.