Yoghurt panna cotta met aardbeien

Yoghurt panna cotta met aardbeien
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

    Voor de gestoofde aardbeien:

  1. Meng in een steelpannetje de aardbeien met de suiker.

  2. Laat ongeveer 3 à 4 minuten stoven.

  3. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  4. Voor de panna cotta:

  5. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  6. Meng in een steelpannetje de room met de suiker.

  7. Verwarm over een zacht vuur, maar breng niet aan de kook. Roer tot de suiker volledig opgelost is.

  8. Draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder het roommengsel.

  9. Laat het roommengsel 5 à 10 minuten afkoelen alvorens er de yoghurt doorheen te mengen.

  10. Schep de panna cotta in glaasjes en plaats 3 à 4 uur in de koelkast.

  11. Schep een eetlepel gestoofde aardbeien over elke glas en serveer onmiddellijk.