De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Yoghurt panna cotta met aardbeien

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de gestoofde aardbeien

Aardbeien Aardbei
(in stukken )
250 g g
Suiker Suiker50 g g

Voor de panna cotta

Blaadjes gelatine Blaadje gelatine4
Suiker Suiker75 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)150 ml ml
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze300 g g

Yoghurt panna cotta met aardbeien

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(8)

Bereiding

Voor de gestoofde aardbeien:

  1. Meng in een steelpannetje de aardbeien met de suiker.
  2. Laat ongeveer 3 à 4 minuten stoven.
  3. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Voor de panna cotta:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Meng in een steelpannetje de room met de suiker.
  3. Verwarm over een zacht vuur, maar breng niet aan de kook. Roer tot de suiker volledig opgelost is.
  4. Draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder het roommengsel.
  5. Laat het roommengsel 5 à 10 minuten afkoelen alvorens er de yoghurt doorheen te mengen.
  6. Schep de panna cotta in glaasjes en plaats 3 à 4 uur in de koelkast.
  7. Schep een eetlepel gestoofde aardbeien over elke glas en serveer onmiddellijk.