Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 200 g g | |
Suiker Suiker | 160 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 360 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 el el | |
Citroenen
Citroen (geraspte schil) | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZachte citroenkoekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
- Roer de boter en de suiker door elkaar. Klop het mengsel erna met een keukenrobot of handmixer luchtig in ongeveer 4 minuten. Meng het ei, het citroensap en de geraspte citroenschil erdoor.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng stevig met een houten lepel tot je een homogeen deeg bekomt.
- Rol 30 balletjes van het deeg. Druk ze wat plat en leg ze met 3 tot 4 cm tussenruimte op de bakplaten. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.
- Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
TIP: Je kan ze tot 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.
Recept geïnspireerd door Louie, Happy Baker, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!