
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 200 g g | ||
Suiker Suiker | 160 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 360 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 2 el el | ||
Citroenen
Citroen (geraspte schil) | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZachte citroenkoekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
- Roer de boter en de suiker door elkaar. Klop het mengsel erna met een keukenrobot of handmixer luchtig in ongeveer 4 minuten. Meng het ei, het citroensap en de geraspte citroenschil erdoor.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng stevig met een houten lepel tot je een homogeen deeg bekomt.
- Rol 30 balletjes van het deeg. Druk ze wat plat en leg ze met 3 tot 4 cm tussenruimte op de bakplaten. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.
- Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
TIP: Je kan ze tot 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.
Recept geïnspireerd door Louie, Happy Baker, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!