Zachte citroenkoekjes

Zachte citroenkoekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier.

  2. Roer de boter en de suiker door elkaar. Klop het mengsel erna met een keukenrobot of handmixer luchtig in ongeveer 4 minuten. Meng het ei, het citroensap en de geraspte citroenschil erdoor.

  3. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng stevig met een houten lepel tot je een homogeen deeg bekomt.

  4. Rol 30 balletjes van het deeg. Druk ze wat plat en leg ze met 3 tot 4 cm tussenruimte op de bakplaten. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.

  5. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  6. TIP: Je kan ze tot 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.

    Recept geïnspireerd door Louie, Happy Baker, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!