De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zachte pretzels_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Water Water250 ml ml
Suiker Suiker1 el el
Gedroogde gist Gedroogde gist2 tl tl
Tarwebloem Tarwebloem
(+ extra om te bebloemen)
400 g g
Zout Zout1 tl tl
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Eiwitten Eiwit1
Mosterd Mosterd

Zachte pretzels

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(62)

Bereiding

  1. Verhit het water tot het nét lauw is. Haal van het vuur. Voeg de suiker en de gist toe. Roer tot alles is opgenomen en laat 5 minuten staan.
  2. Doe de bloem en het zout in de kom van de staande mixer. Instaleer de 'deeghaak' in het toestel en voeg het watermengsel toe. Zet het toestel aan op middelmatige snelheid en mix 1 minuut.
  3. Zet nu het toestel in hoge snelheid en mix 5 minuten.
  4. Vet de mengkom in met zonnebloemolie en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur, of tot het deeg verdubbeld is, rusten op een warme plek
  5. Verhit de oven voor op 220°C.
  6. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Rol een stuk deeg, op een bebloemd werkvlak, uit tot een smalle worst van ongeveer 40 à 50 cm en vorm tot een pretzel. Werk zo al het deeg op en leg de pretzels telkens op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 minuten rijzen.
  7. Klop het eiwit met een klein scheutje water los en bestrijk er de pretzels mee. Besprenkel vervolgens met zeezout.
  8. Schuif de pretzels in de oven en bak in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin.