
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets
Zalmfilet (gehalveerd) | 2 | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Roomkaas Roomkaas | 3 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de dillesaus
Yoghurt Yoghurt | 100 g g | |
Mayonaise Mayonaise | 100 g g | |
Dille
Dille (gehakt) | 3 el el | |
Witte wijn Witte wijn |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalm in bladerdeeg
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Meng er de roomkaas onder.
- Rol het deeg uit en snij er 4 plakjes uit.
- Strooi het paprikapoeder over het deeg en leg op elk vierkantje een zalmfilet. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er het spinaziemengsel over.
- Verpak de zalm in het deeg en duw de randjes aan met een vork. Bestrijk het deeg met het ei en zet 20 à 25 minuten in de oven.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dillesaus en breng op smaak met een scheutje witte wijn.
- Verdeel de sla over de borden, leg er een stuk zalm op en werk af met een lepeltje saus.
TIP: Je kan de zalmfilets ook eerst in gerookte zalm rollen.