De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm in bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet
(gehalveerd)
2
Bladerdeeg Bladerdeeg1
Bladspinazie Bladspinazie400 g g
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Roomkaas Roomkaas3 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Gemengde sla Gemengde sla
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dillesaus

Yoghurt Yoghurt100 g g
Mayonaise Mayonaise100 g g
Dille Dille
(gehakt)
3 el el
Witte wijn Witte wijn

Zalm in bladerdeeg

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Meng er de roomkaas onder.
  3. Rol het deeg uit en snij er 4 plakjes uit.
  4. Strooi het paprikapoeder over het deeg en leg op elk vierkantje een zalmfilet. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er het spinaziemengsel over.
  5. Verpak de zalm in het deeg en duw de randjes aan met een vork. Bestrijk het deeg met het ei en zet 20 à 25 minuten in de oven.
  6. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dillesaus en breng op smaak met een scheutje witte wijn.
  7. Verdeel de sla over de borden, leg er een stuk zalm op en werk af met een lepeltje saus.

TIP: Je kan de zalmfilets ook eerst in gerookte zalm rollen.