
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets
Zalmfilet (gehalveerd) | 2 | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | ||
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Roomkaas Roomkaas | 3 el el | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | ||
Gemengde sla Gemengde sla | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de dillesaus
Yoghurt Yoghurt | 100 g g | ||
Mayonaise Mayonaise | 100 g g | ||
Dille
Dille (gehakt) | 3 el el | ||
Witte wijn Witte wijn |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZalm in bladerdeeg
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Meng er de roomkaas onder.
- Rol het deeg uit en snij er 4 plakjes uit.
- Strooi het paprikapoeder over het deeg en leg op elk vierkantje een zalmfilet. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er het spinaziemengsel over.
- Verpak de zalm in het deeg en duw de randjes aan met een vork. Bestrijk het deeg met het ei en zet 20 à 25 minuten in de oven.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dillesaus en breng op smaak met een scheutje witte wijn.
- Verdeel de sla over de borden, leg er een stuk zalm op en werk af met een lepeltje saus.
TIP: Je kan de zalmfilets ook eerst in gerookte zalm rollen.