De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm in zoutkorst met dille en ingelegde venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet4
Tarwebloem Tarwebloem240 g g
Zeezout Zeezout220 g g
Eiwitten Eiwit2
Dille Dille
(+ enkele takjes)
15 g g
Dragon Dragon15 g g
Citroenen Citroen
(in plakjes gesneden )
1
Venkels Venkel150 g g
Water Water1 dl dl
Suiker Suiker1 el el
Citroensap Citroensap1 koppen kop
Bladspinazie Bladspinazie
komkommers Komkommer1

Zalm in zoutkorst met dille en ingelegde venkel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(49)

Bereiding

 

  1. Bereid de zoutkorst door bloem, zout, eiwitten, dille, dragon en water goed te mengen tot je een elastisch, niet plakkerig geheel bekomt.
  2. Leg de zalm op een braadschaal en leg tussen de verschillende stukken zal de plakjes citroen. Druk de zoutkorst rondomrond aan.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C à 220°C. Zet daarna de zalm 25 min in de oven. Alle smaken van de vis blijven onder de zoutkorst bewaard en de vis gaart gelijkmatig.
  4. Rasp de venkel met een mandoline in dunne schijfjes. Warm water op in een steelpannetje, voeg suiker en citroensap toe. Giet over de venkel en laat die marineren.
  5. Was de spinazie, snij de komkommer in plakjes en pluk de dille van de takjes. Maak een frisse sla met de opgelegde venkel, komkommer, spinazie en dille. Serveer meteen.