Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 4 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 240 g g | |
Zeezout Zeezout | 220 g g | |
Eiwitten Eiwit | 2 | |
Dille
Dille (+ enkele takjes) | 15 g g | |
Dragon Dragon | 15 g g | |
Citroenen
Citroen (in plakjes gesneden ) | 1 | |
Venkels Venkel | 150 g g | |
Water Water | 1 dl dl | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 koppen kop | |
Bladspinazie Bladspinazie | ||
komkommers Komkommer | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalm in zoutkorst met dille en ingelegde venkel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bereid de zoutkorst door bloem, zout, eiwitten, dille, dragon en water goed te mengen tot je een elastisch, niet plakkerig geheel bekomt.
- Leg de zalm op een braadschaal en leg tussen de verschillende stukken zal de plakjes citroen. Druk de zoutkorst rondomrond aan.
- Verwarm de oven voor op 200°C à 220°C. Zet daarna de zalm 25 min in de oven. Alle smaken van de vis blijven onder de zoutkorst bewaard en de vis gaart gelijkmatig.
- Rasp de venkel met een mandoline in dunne schijfjes. Warm water op in een steelpannetje, voeg suiker en citroensap toe. Giet over de venkel en laat die marineren.
- Was de spinazie, snij de komkommer in plakjes en pluk de dille van de takjes. Maak een frisse sla met de opgelegde venkel, komkommer, spinazie en dille. Serveer meteen.