Zalm met knapperige groenten, balsamico en roquefort

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Zalm met knapperige groenten, balsamico en roquefort
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

    1. Start met de vinaigrette. Meng alle ingrediënten met een garde en breng op smaak met peper en zout.

    2. Meng daarna alle groenten van de groentemix in een kom, voeg de vinaigrette toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.

    3. Laat een velletje gelatine enkele minuten weken in koud water.

    4. Voor de roquefortcrème: verwarm de room en smelt de roquefortkaas erin. Meng met een garde en voeg dan het uitgelekte vel gelatine toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.

    5. Meng de droge witte wijn en de mascarpone in een kom. Voeg het mengsel van roquefort toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven tot wanneer de crème consistent is.

    6. Snijd de zalm in 4 stukken, kruid met peper en zout aan beide kanten. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de zalm eerst aan de vleeskant, draai om en zet het vuur een stuk lager. Bak de zalm verder op een laag vuur. Laat deze niet te gaar worden.

    7. Maak quenelles van de roquefortcrème. Schik de groenten, zalm en quenelles op het bord en werk af met de blokjes kiwi en vinaigrette.