Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalm met huid Zalm met huid | 500 g g |
Groentemix
Venkels
Venkel (blokjes) | 50 g g | |
Bloemkolen
Bloemkool (roosjes) | 70 g g | |
Lente-uitjes Lente-ui | 20 g g | |
Sperziebonen
Sperziebonen (blokjes) | 40 g g | |
Maïs
Maïs (geblancheerd) | 50 g g | |
Broccoli's
Broccoli (roosjes,geblancheerd) | 60 g g | |
Rode paprika's
Rode paprika (geblancheerd en in blokjes) | 40 g g |
Vinaigrette
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 25 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | 25 ml ml | |
Balsamicoazijn Balsamicoazijn | 20 ml ml | |
Citroensap Citroensap | 5 ml ml |
Roquefortcrème
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 10 ml ml | |
Roquefort Roquefort | 20 g g | |
Mascarpone Mascarpone | 50 g g | |
Kookroom
Kookroom (25% vet) | 70 ml ml | |
Gelatine
Gelatine (vel) | 1 |
Afwerking
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Kiwi's
Kiwi (blokjes) | 3 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalm met knapperige groenten, balsamico en roquefort
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Start met de vinaigrette. Meng alle ingrediënten met een garde en breng op smaak met peper en zout.
2. Meng daarna alle groenten van de groentemix in een kom, voeg de vinaigrette toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
3. Laat een velletje gelatine enkele minuten weken in koud water.
4. Voor de roquefortcrème: verwarm de room en smelt de roquefortkaas erin. Meng met een garde en voeg dan het uitgelekte vel gelatine toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
5. Meng de droge witte wijn en de mascarpone in een kom. Voeg het mengsel van roquefort toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven tot wanneer de crème consistent is.
6. Snijd de zalm in 4 stukken, kruid met peper en zout aan beide kanten. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de zalm eerst aan de vleeskant, draai om en zet het vuur een stuk lager. Bak de zalm verder op een laag vuur. Laat deze niet te gaar worden.
7. Maak quenelles van de roquefortcrème. Schik de groenten, zalm en quenelles op het bord en werk af met de blokjes kiwi en vinaigrette.