De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm met knapperige groenten, balsamico en roquefort

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Lionel Rigolet staat sinds 2006 aan het hoofd van het Brusselse restaurant Comme chez Soi. Wil jij ook koken als een echte chef? Met ons Masterpro by Lionel Rigolet-gamma til je je gerechten naar een hoger niveau!

Ingrediënten

Zalm met huid Zalm met huid500 g g

Groentemix

Venkels Venkel
(blokjes)
50 g g
Bloemkolen Bloemkool
(roosjes)
70 g g
Lente-uitjes Lente-ui20 g g
Sperziebonen Sperziebonen
(blokjes)
40 g g
Maïs Maïs
(geblancheerd)
50 g g
Broccoli's Broccoli
(roosjes,geblancheerd)
60 g g
Rode paprika's Rode paprika
(geblancheerd en in blokjes)
40 g g

Vinaigrette

Zonnebloemolie Zonnebloemolie25 ml ml
Olijfolie Olijfolie25 ml ml
Balsamicoazijn Balsamicoazijn20 ml ml
Citroensap Citroensap5 ml ml

Roquefortcrème

Witte wijn Witte wijn
(droge)
10 ml ml
Roquefort Roquefort20 g g
Mascarpone Mascarpone50 g g
Kookroom Kookroom
(25% vet)
70 ml ml
Gelatine Gelatine
(vel)
1

Afwerking

Peper Peper
Zout Zout
Kiwi's Kiwi
(blokjes)
3

Zalm met knapperige groenten, balsamico en roquefort

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(7)

Bereiding

1. Start met de vinaigrette. Meng alle ingrediënten met een garde en breng op smaak met peper en zout.

2. Meng daarna alle groenten van de groentemix in een kom, voeg de vinaigrette toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.

3. Laat een velletje gelatine enkele minuten weken in koud water.

4. Voor de roquefortcrème: verwarm de room en smelt de roquefortkaas erin. Meng met een garde en voeg dan het uitgelekte vel gelatine toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.

5. Meng de droge witte wijn en de mascarpone in een kom. Voeg het mengsel van roquefort toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven tot wanneer de crème consistent is.

6. Snijd de zalm in 4 stukken, kruid met peper en zout aan beide kanten. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de zalm eerst aan de vleeskant, draai om en zet het vuur een stuk lager. Bak de zalm verder op een laag vuur. Laat deze niet te gaar worden.

7. Maak quenelles van de roquefortcrème. Schik de groenten, zalm en quenelles op het bord en werk af met de blokjes kiwi en vinaigrette.