De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm mi-cuit met gegrilde prei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet
(gemarineerd)
8
Preistengels Preistengel2
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Zout Zout

Voor de saus

Luikse siroop Luikse siroop1 dl dl
Suiker Suiker20 g g
Azijn Azijn5 cl cl
Ketchup Ketchup1 dl dl
Tijm Tijm

Zalm mi-cuit met gegrilde prei

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de gewassen prei in gelijke stukken van telkens ca. 2 cm lang. Kook wat water met het bouillonblokje erin en kook er de prei beetgaar in. Laat uitlekken op een keukenpapier.
  3. Verwarm een grillpan. Haal de prei door de olijfolie en grill.
  4. Grill ook de zalm heel kort en plaats in de oven gedurende ca. 5 min. tot ‘mi-cuit’.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus en laat opkoken.
  6. Schilder met een keukenkwast wat saus op het bord en schik er de gegrilde zalm en prei bij. Werk af met tijm en wat grof zout.

TIP: De zalm en prei kunnen ook perfect op de BBQ.