De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm parmentier met bloemkool en prei_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(bloemige, geschild en in stukken)
800 g g
Boter Boter15 g g
Volle melk Volle melk30 ml ml
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)120 ml ml
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Bloemkolen Bloemkool
(in kleine roosjes)
0,5
Preistengels Preistengel
(in staafjes)
2
Zalmfilets Zalmfilet
(in repen)
700 g g
Citroensap Citroensap1 el el
Paneermeel Paneermeel
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zout Zout

Zalm parmentier met bloemkool en prei

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(395)

Bereiding

 

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappelen uitdampen. Stamp ze tot puree. Meng er de boter, de room en de melk onder. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
  2. Stoof de bloemkool en de prei kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel er de zalmfiletsrepen over. Bedruppel met het citroensap. Dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat peterselie.