
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (bloemige, geschild en in stukken) | 800 g g | ||
Boter Boter | 15 g g | ||
Volle melk Volle melk | 30 ml ml | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 120 ml ml | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | 0,5 tl tl | ||
Bloemkolen
Bloemkool (in kleine roosjes) | 0,5 | ||
Preistengels
Preistengel (in staafjes) | 2 | ||
Zalmfilets
Zalmfilet (in repen) | 700 g g | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el | ||
Paneermeel Paneermeel | |||
Peterselie Peterselie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZalm parmentier met bloemkool en prei
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappelen uitdampen. Stamp ze tot puree. Meng er de boter, de room en de melk onder. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
- Stoof de bloemkool en de prei kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- erwarm de oven voor op 180°C. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel er de zalmfiletsrepen over. Bedruppel met het citroensap. Dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat peterselie.