De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalm tikka masala

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de marinade

Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Zonnebloemolie Zonnebloemolie3 el el
Peper Peper
Zout Zout
Zalmfilets Zalmfilet4
Basmatirijst Basmatirijst250 g g

Voor de komkommer-yoghurtsaus

komkommers Komkommer1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze250 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1
Cayennepeper Cayennepeper
Zout Zout
Peper Peper

Zalm tikka masala

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(39)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180°C. Meng de garam masala met de paprikapoeder en de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en kwast in met de garam masala-olie en schuif de zalmfilets 15 minuten, of tot de zalm gaar is, in de hete oven.
  3. Maak ondertussen de komkommer-yoghurtsaus. Snijd de komkomer in de lengte doormidden en haal er met behulp van een theelepel de zaadlijst uit. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  4. Meng de yoghurt met het teentje knoflook en een snuifje cayennepeper. Meng er vervolgens de komkommerplakjes doorheen. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de zalm met de rijst en komkommer-yoghurtsaus.