Zalm uit de oven

Zalm uit de oven
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de kerstomaatjes in een ruime ovenschaal, rits er de blaadjes tijm overen pers er de look over. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schaal 10 minuten in de oven.

  2. Kruid de zalmfilets met de gedroogde tijm, peper en zout. Haal de kerstomaten uit de oven en leg er de zalmfilets tussen.Snij 1 citroen in plakjes en leg telkens 2 plakjes op elke zalmfilet. Bedruppel met extra olijfolie en zet nog eens 15 minuten in de oven.Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water.

  3. Giet de pasta af en verdeel mooi over 4 diepe borden. Leg er telkens een zalmfilet bij en schep er de geroosterde tomaatjes op.Druppel er nog wat van het braadvocht over en werk af met de gehakte peterselie.