Voorbereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Reinig de ajuin en snijd hem in flinterdunne schijfjes. Snijd ook de tomaten in schijfjes.
- Verwarm de boter in een pan en bak er de zalmburgers in aan. Bak ze een tweetal minuten aan beide zijden.
- Schik ze in een ovenschotel met op elke burger een sneetje kaas en de schijfjes rode ajuin. Laat verder garen in de voorverwarmde oven.
- Snijd de tijgerpistolets doormidden en verwarm ze kort in de oven of in een hete pan.
- Verwarm de olijfolie en ‘frituur’ er de kappertjes er gedurende 30 seconden in. Giet af door een fijne zeef.
- Schik de tartaarsaus op de onderste pistolethelft. Leg er dan de zalmburger met kaas en rode ajuin op.
- Schik daar de tomaat met een blad ijsbergsla op, werk af met de gefrituurde kappers en wat tartaarsaus en leg er de bovenste helft van de pistolet op.