Zalmburger met gefrituurde kappertjes

Zalmburger met gefrituurde kappertjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.

  2. Reinig de ajuin en snijd hem in flinterdunne schijfjes. Snijd ook de tomaten in schijfjes.

  3. Verwarm de boter in een pan en bak er de zalmburgers in aan. Bak ze een tweetal minuten aan beide zijden.

  4. Schik ze in een ovenschotel met op elke burger een sneetje kaas en de schijfjes rode ajuin. Laat verder garen in de voorverwarmde oven.

  5. Snijd de tijgerpistolets doormidden en verwarm ze kort in de oven of in een hete pan.

  6. Verwarm de olijfolie en ‘frituur’ er de kappertjes er gedurende 30 seconden in. Giet af door een fijne zeef.

  7. Schik de tartaarsaus op de onderste pistolethelft. Leg er dan de zalmburger met kaas en rode ajuin op.

  8. Schik daar de tomaat met een blad ijsbergsla op, werk af met de gefrituurde kappers en wat tartaarsaus en leg er de bovenste helft van de pistolet op.