De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalmburger met komkommersalade in een broodje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet120 g g
Eieren Ei1
Mosterd Mosterd1 el el
Paneermeel Paneermeel30 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 g g
Rode uien Rode ui1
komkommers Komkommer0,25
Magere platte kaas Magere platte kaas50 g g
Roomkaas Roomkaas50 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Citroensap Citroensap1 tl tl
Gemengde sla Gemengde sla
Kerstomaten Kerstomaat6
Olijfolie Olijfolie1 el el
Meergranenbroodjes Meergranenbroodje1
Peper Peper
Zout Zout

Zalmburger met komkommersalade in een broodje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(11)

Bereiding

  1. Doe de zalm, het ei, de mosterd, het paneermeel en de oregano in de blender. Kruid met peper en zout. Mix tot de zalm in fijne stukjes is. Hak de helft van de rode ui fijn en meng onder de zalm. Maak een bolletje van het mengsel. Plaats deze vervolgens op een snijplank en druk zachtjes aan tot het de vorm van het broodje krijgt. Leg deze even te rusten in de koelkast.
  2. Snijd de resterende rode ui in ringen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 delen. Haal de zaadjes in het midden eruit. Snijd de komkommer vervolgens in kleine stukjes. Snijd de look in kleine stukjes. Doe de roomkaas en de platte kaas in een kom. Kruid met peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Voeg er de komkommerstukjes en de look eraan toe en roer om.
  3. Maak het slaatje voor bij de burger: doe de sla in een kommetje en halveer de kerstomaatjes. Kruid naar smaak.
  4. Snijd het broodje in 2. Laat beide zijden even in een grillpan bruinen. Bak ondertussen de visburger in een pan met olie, ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide zijden.
  5. Garneer nu het broodje: doe een schepje komkommersalade op een broodje, leg hier de ringen rode ui op en werk af met de burger. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer het broodje warm met het slaatje.

Voedingswaardes per portie:

Energie: 827 kcal

Eiwitten: 28,8 g

Vetten: 28,8 g

Koolhydraten: 53,0 g

Recept ontwikkeld door Fleur Delarue, student voedings- en dieetkunde,

in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.