
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 120 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Mosterd Mosterd | 1 el el | ||
Paneermeel Paneermeel | 30 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 g g | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
komkommers Komkommer | 0,25 | ||
Magere platte kaas Magere platte kaas | 50 g g | ||
Roomkaas Roomkaas | 50 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Citroensap Citroensap | 1 tl tl | ||
Gemengde sla Gemengde sla | |||
Kerstomaten Kerstomaat | 6 | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | ||
Meergranenbroodjes Meergranenbroodje | 1 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZalmburger met komkommersalade in een broodje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de zalm, het ei, de mosterd, het paneermeel en de oregano in de blender. Kruid met peper en zout. Mix tot de zalm in fijne stukjes is. Hak de helft van de rode ui fijn en meng onder de zalm. Maak een bolletje van het mengsel. Plaats deze vervolgens op een snijplank en druk zachtjes aan tot het de vorm van het broodje krijgt. Leg deze even te rusten in de koelkast.
- Snijd de resterende rode ui in ringen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 delen. Haal de zaadjes in het midden eruit. Snijd de komkommer vervolgens in kleine stukjes. Snijd de look in kleine stukjes. Doe de roomkaas en de platte kaas in een kom. Kruid met peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Voeg er de komkommerstukjes en de look eraan toe en roer om.
- Maak het slaatje voor bij de burger: doe de sla in een kommetje en halveer de kerstomaatjes. Kruid naar smaak.
- Snijd het broodje in 2. Laat beide zijden even in een grillpan bruinen. Bak ondertussen de visburger in een pan met olie, ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide zijden.
- Garneer nu het broodje: doe een schepje komkommersalade op een broodje, leg hier de ringen rode ui op en werk af met de burger. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer het broodje warm met het slaatje.
Voedingswaardes per portie:
Energie: 827 kcal
Eiwitten: 28,8 g
Vetten: 28,8 g
Koolhydraten: 53,0 g
Recept ontwikkeld door Fleur Delarue, student voedings- en dieetkunde,
in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.