Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de burgers :
Zalmfilets Zalmfilet | 500 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 50 g g | |
Bieslook Bieslook | 25 g g | |
Peterselie Peterselie | 25 g g | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje | 4 |
Voor de afwerking :
Citroenen Citroen | 1 | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
komkommers Komkommer | 0,5 | |
Gember Gember | 1 cm cm | |
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 1 | |
Honing Honing | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla | ||
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Limoensap Limoensap | 1 el el | |
Bieslook Bieslook | takjes takje | |
Yoghurt Yoghurt | 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalmburgers
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe alle ingrediënten voor de zalmburger in de blender en mix glad. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Vorm met je handen of met een serveerring 4 burgers van het mengsel. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 à 15 minuten in de oven.
- Snijd de citroen en de rode ui in flinterdunne plakjes. Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. Snijd de gember superfijn en snijd ten slotte ook de rode biet in plakjes.
- Meng de rode biet en de gember samen met de honing, olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open. Leg er enkele blaadjes sla, plakjes komkommer, een zalmburger, plakjes rode ui en rode biet op. Mix de limoensap, peterselie, bieslook en yoghurt tot een frisse dressing. Besprenkel de burgers met de yoghurtdressing en werk af met een blaadje verse peterselie.