De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalmburgers

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de burgers :

Zalmfilets Zalmfilet500 g g
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel50 g g
Bieslook Bieslook25 g g
Peterselie Peterselie25 g g
Citroenen Citroen1
Peper Peper
Zout Zout
Hamburgerbroodjes Hamburgerbroodje4

Voor de afwerking :

Citroenen Citroen1
Rode uien Rode ui1
komkommers Komkommer0,5
Gember Gember1 cm cm
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet1
Honing Honing1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla
Peterselie Peterselie takjes takje
Limoensap Limoensap1 el el
Bieslook Bieslook takjes takje
Yoghurt Yoghurt250 g g

Zalmburgers

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(22)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe alle ingrediënten voor de zalmburger in de blender en mix glad. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vorm met je handen of met een serveerring 4 burgers van het mengsel. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 à 15 minuten in de oven.
  3. Snijd de citroen en de rode ui in flinterdunne plakjes. Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. Snijd de gember superfijn en snijd ten slotte ook de rode biet in plakjes.
  4. Meng de rode biet en de gember samen met de honing, olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open. Leg er enkele blaadjes sla, plakjes komkommer, een zalmburger, plakjes rode ui en rode biet op. Mix de limoensap, peterselie, bieslook en yoghurt tot een frisse dressing. Besprenkel de burgers met de yoghurtdressing en werk af met een blaadje verse peterselie.