De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalmfilet gemarineerd in melk met ham en prei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet4
Preistengels Preistengel2
Gekookte ham Gekookte ham40 g g
Kookroom Kookroom
(met verlaagd vetgehalte)
2 dl dl
Peper Peper
Zout Zout
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden
(met verlaagd vetgehalte)
200 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Magere melk Magere melk
(of sojamelk)
Platte peterselie Platte peterselie

Zalmfilet gemarineerd in melk met ham en prei

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(10)

Bereiding

  1. Laat de zalm 12u marineren in melk of sojamelk.
  2. Snijd de prei en de ham in julienne en bak samen aan in weinig olijfolie.
  3. Voeg hier de kruidenkaas en de room aan toe en kruid met peper en zout.
  4. Dip de zalmfilet droog op een stukje keukenpapier en bak langs beide kanten aan in de olijfolie.
  5. Dresseer de zalm op een bord samen met de ham en prei.
  6. Werk af met wat platte peterselie.

Tip van onze chef: Je kan de ham er eventueel ook uitlaten.

Tip van onze sportdiëtiste: Je kan de zalm ook stomen. Dat is zelfs beter omdat je dan minder vetstof gebruikt. Zalm is samen met heilbot en makreel een vette vis.