Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 4 | |
Preistengels Preistengel | 2 | |
Gekookte ham Gekookte ham | 40 g g | |
Kookroom
Kookroom (met verlaagd vetgehalte) | 2 dl dl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Kaas met verse kruiden
Kaas met verse kruiden (met verlaagd vetgehalte) | 200 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Magere melk
Magere melk (of sojamelk) | ||
Platte peterselie Platte peterselie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalmfilet gemarineerd in melk met ham en prei
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat de zalm 12u marineren in melk of sojamelk.
- Snijd de prei en de ham in julienne en bak samen aan in weinig olijfolie.
- Voeg hier de kruidenkaas en de room aan toe en kruid met peper en zout.
- Dip de zalmfilet droog op een stukje keukenpapier en bak langs beide kanten aan in de olijfolie.
- Dresseer de zalm op een bord samen met de ham en prei.
- Werk af met wat platte peterselie.
Tip van onze chef: Je kan de ham er eventueel ook uitlaten.
Tip van onze sportdiëtiste: Je kan de zalm ook stomen. Dat is zelfs beter omdat je dan minder vetstof gebruikt. Zalm is samen met heilbot en makreel een vette vis.