Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 600 g g | |
Bladspinazie
Bladspinazie (diepvries) | 400 g g | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Champignons
Champignons (in plakjes) | 250 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 6 | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 500 g g | |
Melk Melk | 2,5 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 4 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 2,5 dl dl | |
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Boter
Boter (+ extra om te bakken) | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum | 0,5 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalmgratin met 4 groenten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de gedroogde kruiden onder de room en kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de krielaardappelen beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat wat afkoelen en halveer ze.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak de prei 5 minuten. Voeg op het einde de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Beboter een grote ovenschotel. Verdeel er de prei, de spinazie, de champignons, de lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de room. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
- Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Giet er de melk en de groentebouillon bij. Breng al roerend aan de kook tot de saus dikker wordt. Kruid met peper en zout.
- Haal de schotel uit de oven. Schik de stukken zalm op de gegrilde groenten en giet er de saus over. Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet nog eens 20 minuten in de oven.