De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zalmgratin met 4 groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet600 g g
Bladspinazie Bladspinazie
(diepvries)
400 g g
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Champignons Champignons
(in plakjes)
250 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
6
Krielaardappelen Krielaardappel500 g g
Melk Melk2,5 dl dl
Kookroom Kookroom2 dl dl
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze4 el el
Groentebouillon Groentebouillon2,5 dl dl
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Boter Boter
(+ extra om te bakken)
3 el el
Peper Peper
Zout Zout
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum0,5 tl tl

Zalmgratin met 4 groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(87)

Bereiding

  1. Meng de gedroogde kruiden onder de room en kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de krielaardappelen beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat wat afkoelen en halveer ze.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak de prei 5 minuten. Voeg op het einde de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Beboter een grote ovenschotel. Verdeel er de prei, de spinazie, de champignons, de lente-ui en de halve krielaardappelen over. Overgiet met de room. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
  5. Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Giet er de melk en de groentebouillon bij. Breng al roerend aan de kook tot de saus dikker wordt. Kruid met peper en zout.
  6. Haal de schotel uit de oven. Schik de stukken zalm op de gegrilde groenten en giet er de saus over. Strooi de geraspte kaas over de schotel en zet nog eens 20 minuten in de oven.