
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pitabroodjes Pitabroodje | 10 | ||
Kippengyros Kippengyros | 500 g g | ||
Tomaten Tomaat | 2 | ||
Rauwkostmix (wortelen) Rauwkostmix (wortelen) | 400 g g | ||
Olijfolie Olijfolie |
Voor de yoghurt-knoflooksaus
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | |||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Bieslook Bieslook |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZelfgemaakte pita met kipgyros
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de tomaten en snijd ze in fijne plakjes.
- Maak de yoghurt-knoflooksaus: Snipper de teentjes look zeer fijn. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de kipgyros een 5-tal minuten goudbruin. Zorg dat het vlees gaar is.
- Maak de pitabroodjes nat en leg ze enkele minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de pitabroodjes open en vul met de kipgyros, de groenten en de saus.