Zoet broodje met limoen en yoghurt

Zoet broodje met limoen en yoghurt
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:30 u

Voorbereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de machine en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg eventueel wat extra yoghurt toe als het deeg te droog is.

  2. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt in een kom 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nog eens door en vorm er een brood van.

  3. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog eens 45 minuten rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.

  5. Lekker met confituur!

    Zo controleer je of het brood gaar is: klop op de onderkant van het brood. Klinkt het brood hol, dan is het gaar. Bij een dof geluid laat je het brood nog een vijftal minuten verder bakken.