
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 500 g g | |
Gedroogde gist Gedroogde gist | 7 g g | |
Honing Honing | 1 el el | |
Limoenen
Limoen (geraspte schil ) | 1 | |
Yoghurt Yoghurt | 300 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | 1,5 el el | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoet broodje met limoen en yoghurt
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de machine en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg eventueel wat extra yoghurt toe als het deeg te droog is.
- Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt in een kom 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nog eens door en vorm er een brood van.
- Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog eens 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met confituur!
Zo controleer je of het brood gaar is: klop op de onderkant van het brood. Klinkt het brood hol, dan is het gaar. Bij een dof geluid laat je het brood nog een vijftal minuten verder bakken.