De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoet broodje met limoen en yoghurt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem
(gezeefd)
500 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist7 g g
Honing Honing1 el el
Limoenen Limoen
(geraspte schil )
1
Yoghurt Yoghurt300 ml ml
Olijfolie Olijfolie1,5 el el
Zout Zout

Zoet broodje met limoen en yoghurt

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:30 u.
(6)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de machine en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg eventueel wat extra yoghurt toe als het deeg te droog is.
  2. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt in een kom 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nog eens door en vorm er een brood van.
  3. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog eens 45 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met confituur!

Zo controleer je of het brood gaar is: klop op de onderkant van het brood. Klinkt het brood hol, dan is het gaar. Bij een dof geluid laat je het brood nog een vijftal minuten verder bakken.