De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoet gevulde appeltjes met mascarpone_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Appels Appel8
Boter Boter120 g g
Bruine suiker Bruine suiker130 g g
Tarwebloem Tarwebloem60 g g
Havermoutvlokken Havermoutvlokken40 g g
Suiker Suiker40 g g
Rozijnen Rozijnen30 g g
Mascarpone Mascarpone120 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Pure chocolade Pure chocolade30 g g
Zout Zout

Zoet gevulde appeltjes met mascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een crumble door de bloem te mengen met de havermoutvlokken, de helft van de bruine suiker, de fijne suiker en het zout. Snijd de helft van de boter in blokjes en verkruimel met je vingers door het bloemmengsel.
  2. Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Bak de appelblokjes met de resterende boter, de resterende bruine suiker en de rozijnen beetgaar.
  3. Snijd het hoedje van de andere 4 appelen en hol ze met een lepel voorzichtig uit. Vul ze met de warme appeltjes en bestrooi ze rijkelijk met de crumble. Zet de appelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
  4. Haal de appeltjes uit de oven. Meng de vanillesuiker onder de mascarpone. Schep een lepel mascarpone op de appeltjes en rasp er nog wat chocolade over. Serveer meteen.