De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete aardappelburgertjes_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geschild, in plakken van 2 mm)
2
Witte koolsalade met wortel en ui Witte koolsalade met wortel en ui200 g g
Aubergines Aubergine
(in plakken van 2 mm)
1
Tomaten Tomaat
(in plakken van 1 cm )
2
Rode uien Rode ui
(in plakken van 1 cm )
2
Rucola Rucola
Peper Peper
Zout Zout

Voor de marinade:

Gedroogde oregano Gedroogde oregano3 el el
Gedroogde tijm Gedroogde tijm3 el el
Tijm Tijm takjes takje
Cayennepeper Cayennepeper
Azijn Azijn6 el el
Honing Honing3 el el
Zonnebloemolie Zonnebloemolie

Zoete aardappelburgertjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappelplakken beetgaar in licht gezouten water. Maak een marinade van de oregano, tijm, cayennepeper, honing, azijn en een scheut zonnebloemolie en kruid met zout. Schep er de plakken zoete aardappel, aubergine en rode ui onder. Dek af en zet een uur in de koelkast.
  2. Grill alle groenteplakken mooi gaar op de barbecue.
  3. Maak nu de burgertjes: begin met een plakje zoete aardappelen en stapel verder met een plakje aubergine, tomaat en rode ui. Eindig met een lepel koolsalade en wat rucola. Sluit met een plakje zoete aardappel en steek er een stokje door.