
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (geschild, in plakken van 2 mm) | 2 | |
Witte koolsalade met wortel en ui Witte koolsalade met wortel en ui | 200 g g | |
Aubergines
Aubergine (in plakken van 2 mm) | 1 | |
Tomaten
Tomaat (in plakken van 1 cm ) | 2 | |
Rode uien
Rode ui (in plakken van 1 cm ) | 2 | |
Rucola Rucola | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de marinade:
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 3 el el | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 3 el el | |
Tijm Tijm | takjes takje | |
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Azijn Azijn | 6 el el | |
Honing Honing | 3 el el | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoete aardappelburgertjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de zoete aardappelplakken beetgaar in licht gezouten water. Maak een marinade van de oregano, tijm, cayennepeper, honing, azijn en een scheut zonnebloemolie en kruid met zout. Schep er de plakken zoete aardappel, aubergine en rode ui onder. Dek af en zet een uur in de koelkast.
- Grill alle groenteplakken mooi gaar op de barbecue.
- Maak nu de burgertjes: begin met een plakje zoete aardappelen en stapel verder met een plakje aubergine, tomaat en rode ui. Eindig met een lepel koolsalade en wat rucola. Sluit met een plakje zoete aardappel en steek er een stokje door.