De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete aardappelkoekjes met pulled pork

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkenshaasje Varkenshaasje500 g g
Ketchup Ketchup400 ml ml
Mosterd Mosterd1 tl tl
Azijn Azijn1 el el
Suiker Suiker4 el el
Zure room Zure room200 g g
Peterselie Peterselie
(enkele)
takjes takje
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de aardappelkoekjes

Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geraspt)
400 g g
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
1 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 - 4 el el
Eieren Ei2
Zout Zout

Zoete aardappelkoekjes met pulled pork

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de ketchup al roerend met de mosterd, azijn en suiker. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in gelijke stukken van 10 cm en kruid met peper en zout. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 40 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven.
  3. Meng de rode ui, de knoflook, de tijm, de bloem en de eieren onder de geraspte zoete aardappelen en kruid met zout. Verhit een scheutje olie en bak goudbruine koekjes van het aardappelmengsel. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
  4. Kruid de zure room met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Breng op smaak met peper en zout en meng er de saus onder. Schep op elk aardappelkoekje een schep van de zure room en een lepel pulled pork en werk af met een takje peterselie.