De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete afsluiters

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mini trifle met advocaat, aardbeien en speculaas:

Aardbeien Aardbei200 g g
Mascarpone Mascarpone200 g g
Opgeklopte room Opgeklopte room200 ml ml
Suiker Suiker1 el el
Advocaat Advocaat120 ml ml
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje
(koekjes)
8
Pure chocolade Pure chocolade40 g g

Bevroren mandarijntjes met sorbetijs en orangette:

Mandarijnen Mandarijn4
Sorbetijs Sorbetijs250 ml ml
Orangettes Orangette4
Suiker Suiker150 g g
Triple sec Triple sec
Munt Munt

Cheesecake in glaasje met exotische vruchtencoulis en granola:

Citroensap Citroensap2 el el
Vanillesuiker Vanillesuiker24 g g
Yoghurt Yoghurt100 ml ml
Roomkaas Roomkaas300 g g
Granola Granola120 g g
Mango's Mango0,5
Passievruchten Passievrucht4
Stervruchten Stervrucht
(in schijfjes)
1
Suiker Suiker120 g g

Exotische fruitspiesjes met yoghurtdip:

Bananen Banaan1
Kiwi's Kiwi1
Physalis Physalis8
Ananassen Ananas0,3
Munt Munt1 el el
Limoenen Limoen
(sap)
1
Suiker Suiker1 el el
Yoghurt Yoghurt200 ml ml
Honing Honing1 el el

Minidesserts op een lepeltje:

Zandkoeken Zandkoek
(verkruimeld)
1
Roomkaas Roomkaas
(gezoet met vanillesuiker)
1 tl tl
Munt Munt
Brownies Brownie1
Opgeklopte room Opgeklopte room
(gezoet met suiker)
1 tl tl
Frambozen Framboos1

Zoete afsluiters

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:35 u.
(8)

Bereiding

Mini trifle met advocaat, aardbeien en speculaas

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng er de mascarpone onder.
  2. Snij de aardbeien in partjes. Verkruimel de koekjes en rasp de chocolade. Vul 4 glazen met een laagje verkruimelde speculaas. Schep er een lepel mascarponeroom op, daarna een laagje aardbeien, advocaat en opnieuw mascarponeroom. Eindig met een laagje aardbeien en werk af met de geraspte chocolade. Zet koel tot het serveren.

Bevroren mandarijntjes met sorbetijs en orangette

  1. Snij het hoedje van de mandarijnen en schep er het vruchtvlees uit. Vang het sap op en knijp al het sap uit het vruchtvlees. Zet de mandarijnen minstens 2 uur in de vriezer.
  2. Verwarm het mandarijnensap met de suiker en de Triple sec. Laat inkoken tot een lichte siroop.
  3. Vul de bevroren mandarijntjes met sorbetijs en stop er een orangette in. Werk af met een takje munt. Geef er de mandarijnensiroop bij.

Cheesecake in glaasje met exotische vruchtencoulis en granola

  1. Meng de yoghurt, citroensap en vanillesuiker onder de roomkaas.
  2. Vul de bodem van vier glaasjes met granola. Schep er het roomkaasmengsel op. Zet koel.
  3. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes, doe in een blender en mix fijn. Giet samen met het vruchtvlees van de passievruchten en de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal door een zeef en laat afkoelen.
  4. Werk de glaasjes af met een laagje exotische coulis en een schijfje stervrucht.

Exotische fruitspiesjes met yoghurtdip

  1. Snij de banaan in plakjes. Snij de kiwi in halve maantjes. Snij de ananas in blokjes. Hak de munt fijn. Klop het limoensap met de suiker los.
  2. Rijg het fruit afwisselend aan 8 spiesjes. Bedruppel met het gezoete limoensap.
  3. Meng de honing en de gehakte munt onder de yoghurt en serveer bij de fruitspiesjes.

Minidesserts op een lepeltje

  1. Leg het verkruimeld koekje en het blokje brownie elk op een lepeltje.
  2. Werk het koekje af met roomkaas en een blaadje munt en de brownie met slagroom en een framboosje.