Zoete afsluiters

Zoete afsluiters

MoeilijkheidMakkelijk
Koken1 u 35 min

Voorbereiding

    Mini trifle met advocaat, aardbeien en speculaas

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng er de mascarpone onder.
  2. Snij de aardbeien in partjes. Verkruimel de koekjes en rasp de chocolade. Vul 4 glazen met een laagje verkruimelde speculaas. Schep er een lepel mascarponeroom op, daarna een laagje aardbeien, advocaat en opnieuw mascarponeroom. Eindig met een laagje aardbeien en werk af met de geraspte chocolade. Zet koel tot het serveren.
  3. Bevroren mandarijntjes met sorbetijs en orangette

  4. Snij het hoedje van de mandarijnen en schep er het vruchtvlees uit. Vang het sap op en knijp al het sap uit het vruchtvlees. Zet de mandarijnen minstens 2 uur in de vriezer.
  5. Verwarm het mandarijnensap met de suiker en de Triple sec. Laat inkoken tot een lichte siroop.
  6. Vul de bevroren mandarijntjes met sorbetijs en stop er een orangette in. Werk af met een takje munt. Geef er de mandarijnensiroop bij.
  7. Cheesecake in glaasje met exotische vruchtencoulis en granola

  8. Meng de yoghurt, citroensap en vanillesuiker onder de roomkaas.
  9. Vul de bodem van vier glaasjes met granola. Schep er het roomkaasmengsel op. Zet koel.
  10. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes, doe in een blender en mix fijn. Giet samen met het vruchtvlees van de passievruchten en de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal door een zeef en laat afkoelen.
  11. Werk de glaasjes af met een laagje exotische coulis en een schijfje stervrucht.
  12. Exotische fruitspiesjes met yoghurtdip

  13. Snij de banaan in plakjes. Snij de kiwi in halve maantjes. Snij de ananas in blokjes. Hak de munt fijn. Klop het limoensap met de suiker los.
  14. Rijg het fruit afwisselend aan 8 spiesjes. Bedruppel met het gezoete limoensap.
  15. Meng de honing en de gehakte munt onder de yoghurt en serveer bij de fruitspiesjes.
  16. Minidesserts op een lepeltje

  17. Leg het verkruimeld koekje en het blokje brownie elk op een lepeltje.
  18. Werk het koekje af met roomkaas en een blaadje munt en de brownie met slagroom en een framboosje.

Gerelateerde recepten