
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Basisrecept
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Boter
Boter (gesmolten) | 150 g g | |
Eieren
Ei (gesplitst) | 2 | |
Melk Melk | 0,5 l l |
Voor de hartige pannenkoeken
Kruiden
Kruiden (bv. tijm, basilicum, bieslook, peterselie - gehakt + extra om te garneren) | ||
Roomkaas Roomkaas | 100 g g | |
komkommers
Komkommer (in reepjes) | 0,5 | |
Gerookte zalm Gerookte zalm | 200 g g |
Voor de zoete pannenkoeken
Bananen
Banaan (in plakjes) | 2 | |
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur | 4 el el | |
Pecannoten Pecannoten | 40 g g | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 100 ml ml | |
Tijm Tijm | takjes takje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoete en hartige pannenkoeken
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak het beslag:Meng de bloem met het bakpoeder. Giet er de koude melk bij. Roer er de eidooiers door en vervolgens de gesmolten boter. Klop de eiwitten stijf en schep onder het beslag.
- Voor de hartige pannenkoeken:meng de gehakte kruiden onder de helft van het beslag. Bak pannenkoeken van het beslag. Besmeer de pannenkoeken met de roomkaas en beleg met een plakje gerookte zalm en de komkommerreepjes. Rol op en bestrooi met verse kruiden.
- Voor de zoete pannenkoeken:Bak met het resterende beslag pannenkoeken. Besmeer ze met de helft van de confituur en beleg met de helft van de bananenplakjes. Rol op en garneer met de pecannoten, de yoghurt, de resterende bananenplakjes en confituur en de tijm.