De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete en hartige pannenkoeken

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Basisrecept

Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Boter Boter
(gesmolten)
150 g g
Eieren Ei
(gesplitst)
2
Melk Melk0,5 l l

Voor de hartige pannenkoeken

Kruiden Kruiden
(bv. tijm, basilicum, bieslook, peterselie - gehakt + extra om te garneren)
Roomkaas Roomkaas100 g g
komkommers Komkommer
(in reepjes)
0,5
Gerookte zalm Gerookte zalm200 g g

Voor de zoete pannenkoeken

Bananen Banaan
(in plakjes)
2
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur4 el el
Pecannoten Pecannoten40 g g
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze100 ml ml
Tijm Tijm takjes takje

Zoete en hartige pannenkoeken

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Maak het beslag:Meng de bloem met het bakpoeder. Giet er de koude melk bij. Roer er de eidooiers door en vervolgens de gesmolten boter. Klop de eiwitten stijf en schep onder het beslag.
  2. Voor de hartige pannenkoeken:meng de gehakte kruiden onder de helft van het beslag. Bak pannenkoeken van het beslag. Besmeer de pannenkoeken met de roomkaas en beleg met een plakje gerookte zalm en de komkommerreepjes. Rol op en bestrooi met verse kruiden.
  3. Voor de zoete pannenkoeken:Bak met het resterende beslag pannenkoeken. Besmeer ze met de helft van de confituur en beleg met de helft van de bananenplakjes. Rol op en garneer met de pecannoten, de yoghurt, de resterende bananenplakjes en confituur en de tijm.