De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete kippenonderbout met frisse rijstsalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

kippenonderbouten kippenonderbout1 kg kg
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Chilipepers Chilipeper
(fijngehakt)
1
Ketchup Ketchup8 el el
Mosterd Mosterd4 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Bruine suiker Bruine suiker120 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de rijst:

Rijst Rijst300 g g
Minikomkommers Minikomkommer4
Rode paprika's Rode paprika1
Rode uien Rode ui1
Pindanoten Pindanoten
(grof gehakt)
30 g g
Munt Munt
(fijngehakt)
1 bosjes bosje
Limoenen Limoen
(sap)
1
Olijfolie Olijfolie

Zoete kippenonderbout met frisse rijstsalade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(169)

Bereiding

  1. Bak de ui met de look en chilipeper glazig in olie. Voeg de mosterd, ketchup, bouillon en suiker toe en roer goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
  2. Kruid de kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in hete olie. Giet er de saus bij en laat 45 minuten op een zacht vuur garen.
  3. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij de komkommers in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de paprikain blokjes. Giet de rijst af en laat wat afkoelen. Schep er dan de groenten en pinda's onder. Doe er de munt bij. Schenk er het limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
  4. Schep de kip met de saus in een mooie schaal en bestrooi met de lente-ui. Serveer met de rijstsalade.