Zoete kippenonderbout met frisse rijstsalade

Zoete kippenonderbout met frisse rijstsalade
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Bak de ui met de look en chilipeper glazig in olie. Voeg de mosterd, ketchup, bouillon en suiker toe en roer goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.

  2. Kruid de kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in hete olie. Giet er de saus bij en laat 45 minuten op een zacht vuur garen.

  3. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij de komkommers in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de paprikain blokjes. Giet de rijst af en laat wat afkoelen. Schep er dan de groenten en pinda's onder. Doe er de munt bij. Schenk er het limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.

  4. Schep de kip met de saus in een mooie schaal en bestrooi met de lente-ui. Serveer met de rijstsalade.