
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
kippenonderbouten kippenonderbout | 1 kg kg | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Chilipepers
Chilipeper (fijngehakt) | 1 | ||
Ketchup Ketchup | 8 el el | ||
Mosterd Mosterd | 4 el el | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 200 ml ml | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 120 g g | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de rijst:
Rijst Rijst | 300 g g | ||
Minikomkommers Minikomkommer | 4 | ||
Rode paprika's Rode paprika | 1 | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
Pindanoten
Pindanoten (grof gehakt) | 30 g g | ||
Munt
Munt (fijngehakt) | 1 bosjes bosje | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZoete kippenonderbout met frisse rijstsalade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de ui met de look en chilipeper glazig in olie. Voeg de mosterd, ketchup, bouillon en suiker toe en roer goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
- Kruid de kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in hete olie. Giet er de saus bij en laat 45 minuten op een zacht vuur garen.
- Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Snij de komkommers in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de paprikain blokjes. Giet de rijst af en laat wat afkoelen. Schep er dan de groenten en pinda's onder. Doe er de munt bij. Schenk er het limoensap en een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
- Schep de kip met de saus in een mooie schaal en bestrooi met de lente-ui. Serveer met de rijstsalade.