Zoete krentenbolletjes

Zoete krentenbolletjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Laat de rozijnen 1 uur in water weken. Los de suiker en gedroogde gist op in de lauwwarme melk.Zeef de bloem en voeg het melkmengsel toe. Kneed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg,leg deze in een kom, dek af met plastic folie of een schone keukenhanddoek en laat 1 uur rijzenop een warme plek.

  2. Giet de rozijnen af en dep droog met keukenpapier. Roer de boter los met het ei, de dooier van het andere ei(bewaar het eiwit), het zout en de citroenrasp. Kneed dit mengsel onder het deeg. Kneed er nu ook de rozijnen onder.Voeg nog wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft. Vorm weer een bal van het deeg en laat nog eens twintig minuten afgedekt rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het deeg na het rijzen los en verdeel het in 20 porties. Rol bolletjes van elke portie en leg zemet wat tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog eens twintig minuten rusten.Klop het eiwit met wat water los. Bestrijk hiermee de bolletjes.Zet 15 minuten in de oven.