
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gedroogde gist Gedroogde gist | 7 g g | |
Melk
Melk (lauw) | 400 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 750 g g | |
Zout Zout | 0,5 tl tl | |
Eieren Ei | 1 | |
Boter Boter | 150 g g | |
Bruine suiker Bruine suiker | 150 g g | |
Rozijnen Rozijnen | 120 g g | |
Eidooiers Eidooier | 1 | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | |
Water Water | 1 el el | |
Mascarpone Mascarpone | 3 el el | |
Hagelslag Hagelslag | 4 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoete ontbijtbroodjes met mascarpone
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Los de gist op in de melk en laat 15 minuten rusten. Doe de bloem in de mixkom. Voeg het zout toe en breek er het ei bij. Kneed alles knead/1 minuut. Giet er de melk bij en kneed knead/2 minuten. Kneed het deeg nog eens kort door met de handen, vorm een bal, leg in een kom en dek af met een propere handdoek. Laat 40 minuten rusten.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 50 X 60 op een met bloem bestoven werkblad. Smelt de boter in de microgolfoven en roer er de bruine suiker en de rozijnen onder. Verdeel het mengsel royaal over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een worst. Druk het laatste stukje wat aan zodat de rol niet kan open gaan. Snij de rol in plakken van 2,5 cm en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat nog eens 20 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het eigeel los met wat water. Doreer de broodjes door ze in te strijken met het eigeelmengsel. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Roer de vanillesuiker, met een scheutje water onder de mascarpone. Bestrijk hiermee de broodjes. Bestrooi met het hagelslag en serveer meteen.