Zoete varkensbrochettes met ananasspiesjes

Zoete varkensbrochettes met ananasspiesjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Doe de confituur en citroensap in een kommetje en warm op in de microgolfoven tot de confituur zachter is. Bestrijk hier de brochetten mee.

  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de brochetten gaar. Draai geregeld om.

  3. Schil de ananas en verwijder vruchtvlees van de harde kern. Haal de pitjes eruit. Snij vervolgens in gelijke stukjes (2 x 2 cm). Rijg de ananasblokjes aan spiesen, besmeer ze met honing en rooster ze 10 minuten op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig om.

  4. Verhit de olijfolie en bak de aardappeltjes goudbruin. Zet het vuur uit en schep er de lente-ui en peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  5. Serveer de brochetten met de gegrilde ananas en bestrooi met de gehakte amandelen. Geef er de aardappeltjes bij.

  6. TIP: Ook leuk als presentatie: Snij de ananas met kroon in twee. Snij elke halve ananas in 4 parten en verwijder de kern. Grill op de barbecue.