De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zoete varkensbrochettes met ananasspiesjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkensbrochettes Varkensbrochette700 g g
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur4 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Boter Boter20 g g
Amandelnoten Amandelnoot
(gehakt)
3 el el
Ananassen Ananas1
Vloeibare honing Vloeibare honing3 el el
Krielaardappelen Krielaardappel
(beetgaar gekookt)
350 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Zoete varkensbrochettes met ananasspiesjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Doe de confituur en citroensap in een kommetje en warm op in de microgolfoven tot de confituur zachter is. Bestrijk hier de brochetten mee.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de brochetten gaar. Draai geregeld om.
  3. Schil de ananas en verwijder vruchtvlees van de harde kern. Haal de pitjes eruit. Snij vervolgens in gelijke stukjes (2 x 2 cm). Rijg de ananasblokjes aan spiesen, besmeer ze met honing en rooster ze 10 minuten op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig om.
  4. Verhit de olijfolie en bak de aardappeltjes goudbruin. Zet het vuur uit en schep er de lente-ui en peterselie onder. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de brochetten met de gegrilde ananas en bestrooi met de gehakte amandelen. Geef er de aardappeltjes bij.

TIP: Ook leuk als presentatie: Snij de ananas met kroon in twee. Snij elke halve ananas in 4 parten en verwijder de kern. Grill op de barbecue.