Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren

Zomers gemarineerde kalkoen op twee manieren
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Meng de ingrediënten voor beide marinades goed door elkaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg links de paprikareepjes en de ui. Leg in het midden de kalkoenlapjes, rechts de broccoli en de wortelschijfjes.

  3. Overgiet de groenten aan de linkerkant en de helft van de kalkoenlapjes met 2/3 van de eerste marinade. Overgiet het overige vlees en de groenten aan de rechterkant met 2/3 van de tweede marinade. Keer het vlees goed om in de marinades. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.

  4. Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water. Serveer bij de groenten en de kalkoenlapjes. Geef er de resterende marinades bij als afwerking.