
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalkoenlapjes Kalkoenlapje | 4 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 250 g g | |
Broccoli's
Broccoli (in roosjes) | 1 | |
Wortelen
Wortel (groot formaat, in plakjes) | 2 | |
Gele paprika's
Gele paprika (in reepjes) | 2 | |
Rode uien
Rode ui (groot formaat, in ringen) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Zout Zout |
Voor marinade 1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Ketchup Ketchup | 120 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst) | 0,5 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor marinade 2
Olijfolie Olijfolie | 8 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Limoensap Limoensap | 6 el el | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gehakt) | 2 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomers gemarineerde kalkoen op twee manieren
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor beide marinades goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg links de paprikareepjes en de ui. Leg in het midden de kalkoenlapjes, rechts de broccoli en de wortelschijfjes.
- Overgiet de groenten aan de linkerkant en de helft van de kalkoenlapjes met 2/3 van de eerste marinade. Overgiet het overige vlees en de groenten aan de rechterkant met 2/3 van de tweede marinade. Keer het vlees goed om in de marinades. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water. Serveer bij de groenten en de kalkoenlapjes. Geef er de resterende marinades bij als afwerking.