Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwfilets
Kabeljauwfilet (in stukken) | 400 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 400 g g | |
Rode paprika's
Rode paprika (in blokjes) | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gehalveerd) | 1 | |
Rode wijn Rode wijn | 125 ml ml | |
Tijm
Tijm (+ extra om af te werken) | takjes takje | |
Olijven Olijf | 50 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 140 g g | |
Rucola Rucola | ||
Ciabatta's Ciabatta | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomers stoofpotje met kabeljauw
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Fruit het sjalotje met de geperste look en de paprikablokjes glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de wijn, een scheut water, de tomaatjes, de tijmtakjes en de olijven toe. Laat 10 minuten sudderen.
- Snijd de ciabatta in 8 dikke sneden en bak ze in olijfolie langs beide kanten goudbruin. Wrijf de bovenkant in met het gehalveerde teentje look. Leg telkens 2 sneden brood op elk bord.
- Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat nog eens 5 minuten verder sudderen. Kruid met peper en zout. Verdeel het stoofpotje over het brood. Werk af met de rucola en een takje tijm. Druppel er nog wat olijfolie over.