De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomers stoofpotje met kabeljauw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet
(in stukken)
400 g g
Kerstomaten Kerstomaat400 g g
Rode paprika's Rode paprika
(in blokjes)
1
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gehalveerd)
1
Rode wijn Rode wijn125 ml ml
Tijm Tijm
(+ extra om af te werken)
takjes takje
Olijven Olijf50 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree140 g g
Rucola Rucola
Ciabatta's Ciabatta1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Zomers stoofpotje met kabeljauw

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(47)

Bereiding

  1. Fruit het sjalotje met de geperste look en de paprikablokjes glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de wijn, een scheut water, de tomaatjes, de tijmtakjes en de olijven toe. Laat 10 minuten sudderen.
  2. Snijd de ciabatta in 8 dikke sneden en bak ze in olijfolie langs beide kanten goudbruin. Wrijf de bovenkant in met het gehalveerde teentje look. Leg telkens 2 sneden brood op elk bord.
  3. Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat nog eens 5 minuten verder sudderen. Kruid met peper en zout. Verdeel het stoofpotje over het brood. Werk af met de rucola en een takje tijm. Druppel er nog wat olijfolie over.