De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomersalade met mosseltjes en salsa verde

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengde sla Gemengde sla100 g g
Radijzen Radijs1
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Kerstomaten Kerstomaat200 g g
gegrilde paprika gegrilde paprika
(in reepjes)
200 g g
bruin brood bruin brood2 sneetjes sneetje
Bladspinazie Bladspinazie100 g g
Mosterd Mosterd1 el el
Eiwitten Eiwit1
Mosselen Mosselen2 kg kg
Rode uien Rode ui
(in halve ringen)
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Zomersalade met mosseltjes en salsa verde

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

1. Maak de mosselen schoon. Stoof de ui even aan in olijfolie. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot ze open zijn. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp.

2 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ze 5 minuten in de oven. Snij de radijsjes in kwartjes. Doe de peterselie, basilicum, tijmblaadjes, spinazie, mosterd, eiwit en een scheut olijfoliein een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.

3. Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.Verdeel de gemengde sla, radijsjes, paprikareepjes en de gepofte tomaten over borden. Verdeel er de mosselen en croutons over en schep er een lepel salsa verde op. Werk af met een blaadje basilicum.