Zomersalade met mosseltjes en salsa verde

Zomersalade met mosseltjes en salsa verde
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

    1. Maak de mosselen schoon. Stoof de ui even aan in olijfolie. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot ze open zijn. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp.

    2 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ze 5 minuten in de oven. Snij de radijsjes in kwartjes. Doe de peterselie, basilicum, tijmblaadjes, spinazie, mosterd, eiwit en een scheut olijfoliein een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.

    3. Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.Verdeel de gemengde sla, radijsjes, paprikareepjes en de gepofte tomaten over borden. Verdeel er de mosselen en croutons over en schep er een lepel salsa verde op. Werk af met een blaadje basilicum.