De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse broccolitaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Kipfilets à la minute Kipfilet à la minute4
Broccoli's Broccoli1
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas120 g g
Eieren Ei3
Rode uien Rode ui1
Kookroom Kookroom2 dl dl
Boter Boter50 g g
Kippenkruiden Kippenkruiden20 g g

Voor de salade

Rucola Rucola100 g g
Rode uien Rode ui
(in fijne ringen)
1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Zomerse broccolitaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(11)

Bereiding

  1. Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en laat vervolgens schrikken in ijskoud water. Verdeel in roosjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  4. Verwarm de boter en bak er de kipfilets kort aan beide zijden in aan. Laat niet gaar worden. Kruid af met de kippenkruiden. Laat afkoelen en snijd in repen.
  5. Bind de eieren met de room.
  6. Beleg de taartbodem eerst met de broccoliroosjes en schik hierbij de kippenreepjes en stukjes blauwschimmelkaas. Werk af met het eibeslag.
  7. Plaats de taart gedurende ca. 30 minuten in een oven op 180 °C.
  8. Meng de ingrediënten voor de salade en serveer bij een stuk broccolitaart.