De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Couscous Couscous200 g g
komkommers Komkommer1
Radijzen Radijs1 bussels bussel
Gele paprika's Gele paprika1
Munt Munt
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Koriander Koriander
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Granaatappels Granaatappel1
Honing Honing4 el el
Lamskoteleten Lamskotelet800 g g
Runderbouillon Runderbouillon400 ml ml
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Amandelnoten Amandelnoot
(grof gehakt)
30 g g
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(7)

Bereiding

  1. Doe de couscous in een diepe kom. Schenk er de hete bouillon bij, dek af en laat 5 minuten wellen.Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de radijsjesin plakjes. Snij de paprika in blokjes. Verwijder de pitjes van de granaatappel.
  2. Kruid de koteletjes met peper en zout. Verhit een klont boter en bak de koteletjes 3 à 4 minuten langs elkekant. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met 1 eetlepel honing. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  3. Blus de pan met de witte wijn, voeg de tijm toe en laat de wijn voor de helft inkoken. Voeg de resterende honing toe enlaat nog 1 minuut doorkoken. Meng de bloem met 1 eetlepel boter en voeg dit beetje bij beetje bij de saus tot ze begintin te dikken.
  4. Roer de couscous los met een vork. Meng er alle groenten, de munt en koriander en een scheutje olijfolie onder.Schep de couscous op een grote schaal. Strooi er de granaatappelpitjes en de amandelen over. Leg erde koteletjes bij en serveer met de tijmsaus.