Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus

Zomerse couscoussalade met zoete lamskoteletjes en tijmsaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Doe de couscous in een diepe kom. Schenk er de hete bouillon bij, dek af en laat 5 minuten wellen.Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de radijsjesin plakjes. Snij de paprika in blokjes. Verwijder de pitjes van de granaatappel.

  2. Kruid de koteletjes met peper en zout. Verhit een klont boter en bak de koteletjes 3 à 4 minuten langs elkekant. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met 1 eetlepel honing. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  3. Blus de pan met de witte wijn, voeg de tijm toe en laat de wijn voor de helft inkoken. Voeg de resterende honing toe enlaat nog 1 minuut doorkoken. Meng de bloem met 1 eetlepel boter en voeg dit beetje bij beetje bij de saus tot ze begintin te dikken.

  4. Roer de couscous los met een vork. Meng er alle groenten, de munt en koriander en een scheutje olijfolie onder.Schep de couscous op een grote schaal. Strooi er de granaatappelpitjes en de amandelen over. Leg erde koteletjes bij en serveer met de tijmsaus.