De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse gehaktballen met zongedroogde tomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

Varkensgehakt Varkensgehakt800 g g
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat
(gehakt)
100 g g
Rode uien Rode ui
(fijngehakt)
2
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel85 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano5 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes5 g g
Boter Boter100 g g

Voor de saus

Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat200 g g
Rode uien Rode ui
(fijngehakt)
1
Kippenbouillon Kippenbouillon2 dl dl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes5 g g
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Peper Peper

Voor de salade

komkommers Komkommer1
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Rode uien Rode ui
(klein formaat, in reepjes)
1
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g

Zomerse gehaktballen met zongedroogde tomaat

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de gehaktballen:Meng alle ingrediënten in een mengkom en vorm 8 gelijke gehaktballen. Kleur ze in de boter en gaar gedurende 15 à 20 min. verder in de oven.
  3. Maak de saus:Stoof de ui en de zongedroogde tomaten in de olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat kort doorkoken. Werk af met de tijm en breng op smaak met de peper. Mix glad.
  4. Schil de komkommer en snijd overlangs. Verwijder de zaadjes en snijd in gelijke plakjes. Meng met de ui, oregano en zongedroogde tomaten voor de salade.
  5. Schik de saus met daarop de gehaktballen en serveer er de salade bij.

TIP: Lekker met goudgeel gefrituurde kroketten.