Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de gehaktballen
Varkensgehakt Varkensgehakt | 800 g g | |
Zongedroogde tomaten
Zongedroogde tomaat (gehakt) | 100 g g | |
Rode uien
Rode ui (fijngehakt) | 2 | |
Eieren Ei | 2 | |
Paneermeel Paneermeel | 85 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 5 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 5 g g | |
Boter Boter | 100 g g |
Voor de saus
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 200 g g | |
Rode uien
Rode ui (fijngehakt) | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 2 dl dl | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 5 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Peper Peper |
Voor de salade
komkommers Komkommer | 1 | |
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 100 g g | |
Rode uien
Rode ui (klein formaat, in reepjes) | 1 | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 10 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomerse gehaktballen met zongedroogde tomaat
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de gehaktballen:Meng alle ingrediënten in een mengkom en vorm 8 gelijke gehaktballen. Kleur ze in de boter en gaar gedurende 15 à 20 min. verder in de oven.
- Maak de saus:Stoof de ui en de zongedroogde tomaten in de olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat kort doorkoken. Werk af met de tijm en breng op smaak met de peper. Mix glad.
- Schil de komkommer en snijd overlangs. Verwijder de zaadjes en snijd in gelijke plakjes. Meng met de ui, oregano en zongedroogde tomaten voor de salade.
- Schik de saus met daarop de gehaktballen en serveer er de salade bij.
TIP: Lekker met goudgeel gefrituurde kroketten.